Jazzhands

Sweet Saturday

from
Morgonfika på Blå Lotus, en fin gammal söderinstitution som känns i det närmaste retro och nostalgisk idag. Guld, buddastatyer och indiska namn på de varma mackorna.
Åkte vidare till Bergianska trädgården med Sofia som var sugen på en utflykt av något slag. Superfint där, så lummigt och vackert. En akademisk touch (logiskt med tanke på närheten till Universitetet) med pedagogiska skyltar och kartor. I växthuset fanns näckrosblad så stora som 2,5m i diameter. Man hade hopppats se en groda på dem, kanske med ett litet blad som parasoll. Men bladen dög fint de med. Poetiskt fakta: näckrosens blomma blommar bara om natten och då endast två nätter. Första natten är den vit, andra rosa.
Sedan en snabb kopp te hemma, och några snabba meddelanden till fotbollskillen som himlar med ögonen åt att jag svettas och vantrivs i 24 grader varmt. Det är närmare 40 grader i hemorten dit han drar över helgen. Jag har varit där sommartid jag med. Det är som att leva i ett geografiskt misstag.
Träffade två fantastiska donnor på Bananas. Vi hade bestämt att ses och äta pizza men när det väl gällde beställde ingen pizza utan annat. Desirée tog det här fromma kortet på mig och Sofia, vi sa att vi ser kristna ut. Detta var tidigt på kvällen.
Och kvällen blev sen, servitrisen på Babylon sa att hon tyvärr behövde be oss att gå för de skulle stänga. Och jag gick hem med raska steg eftersom jag frös och tänkte att jag är så jävla lyckligt lottad som får ha dagar som dessa.

Etiketter None

  • Maria, 8:53 am June 6, 2016:

    Fin läsning och fin bild 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen