Jazzhands

Långa nätter

Försöker sova utan sömntabletter men det är, som alltid, omöjligt. Även om jag är fysiskt utmattad efter att ha kånkat grejor upp och ned från vinden. Även om jag gått upp tidigt morgonen innan. Det spelar ingen roll och så har det alltid varit. Insomnia är en verklighet.
Staden är så tyst och öde över midsommar. Varje år samma sak. Och de som försöker få det till att det är ett härligt, befriande val att vara ensam på midsommar är oftast samma personer som säger “Man skulle ta och strunta i julen bara” varje år. Det vill säga de som har ett val. Inte alla har det. För vissa är ensamheten ofrivillig och deras suckar ett hån.

Jag är inte nödvändigtvis en av dem helt ofrivilliga. Kanske skulle jag kunna snylta in mig på någon midsommarfest, jag vet inte. Har inte blivit medbjuden på någon på många år nu.
Det är väl okej, midsommar är fortfarande präglat av pappa och gör mig lite låg om än inte alls sänkt.
Men valet är ändå tveksamt om det ens existerar. Jag har ju inte mycket annat att göra än att ligga på soffan och kolla tv-serier eftersom allting är stängt, alla andra är bortresta. Staden är lika tyst som min barndoms asfaltssomrar då Hagsätra var öde och jag aldrig stötte på en enda person under ensamma, hoppfulla cykelturer. Uppmärksamma läsare kommer att känna igen detta i Åsneprinsen. För den ensamheten lämnar mig aldrig.

Etiketter None

 • En tant, 9:30 pm June 26, 2016:

  Fira St Hans i Danmark nxt år. Är mitt tips, som känt likadant som du även om det nu var längesen. It wears off.

 • Anonymous, 10:13 pm June 26, 2016:

  Ã…rets värsta helg, tycker jag. Asfaltsommarens cykelturer gick i mitt fall i Bredäng … Ska genast leta upp ett ex av Ã…sneprinsen.

  Maria C

 • Ulla-Marie, 6:10 am June 27, 2016:

  Den delen i boken kändes, liksom detta inlägg.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen