Jazzhands

Boot camp

tarta
Första träningsdagen igår. I måndags åkte vi till stormarknaden och handlade smör, råsocker, blåbär och ett gäng engångsformar. Igår var första träningsdagen. Jag gjorde pajdeg som om det inte fanns en morgondag. Mätte och vägde, vilket jag annars aldrig brukar göra utan mer “gå på känsla”.
Skrev upp mått, noterade skillnader. Som att den amerikanska redan försötade kokosen inte alls blir lika krispig som den torra, svenska varianten.

Köp osötad kokos. Check.

Svängde ihop lite småkakor av bara farten också, mest eftersom det doftade god paj i hela lägenheten och killen vankade av och an som en tiggande hund och ville smaka. Jag gav honom fem nybakade syltkakor och så var han nöjd. Mördegskakor med potatismjöl ock florsocker istället för strö blir mjuka som silke i munnen.

Har plötsligt en massa skrivjobb att ta itu med. Men erfarenheten säger mig att jag jobbar bra när jag har mycket att göra. Så det blir skrivsessioner på caféet idag varvat med trip till affären för mer kokos, smör och vaniljstång, och sedan skrivande varvat med paj.

Jag trivs.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen