Jazzhands

Sötebrödsdagar

cake
En visit i Fresno över helgen, den konstiga utspridda staden i centrala Kalifornien, omringad av grödor, fält, olivträd, vindruvsodlingar och berg.
Jag sover i en bäddsoffa den här gången, de har gjort om hemma. Barnbarnen är så pass stora nu att lekrummet blivit ett gästrum. Pam stiger upp någon gång mellan 5-6.30 på morgonen och stökar i köket. Jag stressar upp mig redan kvällen innan för att jag kommer vakna så tidigt, jag vrider och vänder på mig i bäddsoffan och kan inte somna. Typiskt. Tar dubbla mängden receptfria sömnpiller från drugstoren men det hjälper föga.

Vi äter, massor och hela tiden. Pam älskar att laga mat, men mest att baka. Det betyder bröd som kommer ut ur ugnar, frysar tillsammans med hemmagjorda sylter, marmelader, röror. Och sedan kakor, tårtor och gud vet vad. Jag går runt och försöker undvika mat, som i ett tv-spel.

Jag har lite tid över mellan de sociala engagemangen (som också innehåller ett besök i kyrkan, och påföljande mottagning eftersom ett barnbarn konfirmeras) och frågar om jag kan dra till ett litet köpcenter i närheten? Jag kommer med, säger rara Pam och jag känner mig oerhört obekväm när jag tar med henne in i butikerna med hög musik och hipsterplagg. Pam kontrar med att ta med mig till kedjorna som säljer typ affärkläder för den moderna kontorskvinnan. “Den här blusen har en liknande färg som den du gillade i den första affären?”.

Jag tyckte de var gamla redan för tjugo år sedan. Det är med sorg i hjärtat jag inser att de faktiskt är gamla nu.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen