Jazzhands

Absurditeter


Igår såg jag den märkligaste dokumentär jag någonsin sett tror jag. Den heter Tickled och jag har aldrig sett något liknande i form av absurditet och överraskande avslöjanden. I korta drag handlar den om en popjournalist i Nya Zeeland som hittar en lustig video på YouTube där några gossar deltar i “tävlingskittling”, alltså de kittlar varandra tills de inte orkar mer. Han kontaktar gänget, eller snarare produktionsbolaget, och frågar om en intervju. Han får ett oväntat absurt svar tillbaka men det är ingenting mot vad som sedan kommer fram.

I ännu större svepande drag utan att avslöja för mycket alls så handlar det ju om lurendrejeri men – ännu värre – om märkliga övergrepp som sker utan att vi fattar det. Och det är väl den aspekten som gjort att jag inte kan släppa den, har tänkt på det nonstop sedan jag såg den.

Kittling. Så oskyldigt, en lek. Någon kan kanske, eventuellt gör, när man vill närma sig någon och känna på dennes kropp utan att våga eller vilja koppla in något sexuellt. Som två lovers som kittlas kärleksfullt, till exempel. Som en pappa som kittlar sin son.

Någonting i det där, om att begå övergrepp och bli utnyttjad utan att vara medveten om hur och när man sa ja till det är någonting som förföljt mig.

En dålig dag för det, eller kanske bra, eftersom jag ska kommentera Guldbaggegrejer i Kulturnyheterna. Inte för att jag därmed blir utnyttjad. Eller? Haha. Skoja.

Etiketter None

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen