Jazzhands

Observationer i den undre världen

Observation på stan – den nya tiggarstilen som tagit över bland lodisarna. Den är böneställning som gäller nu. Man står på knäna och håller upp sin hand eller papperskaffekopp. Det är det nya. Såg ungefär tre stycken som körde den tekniken längs Drottninggatan och ett par till i närheten av tunnelbanestationerna. Snart kommer det stort. Minns var du läste det först!

Etiketter None

 • switchbitch, 9:54 pm March 11, 2007:

  Har det spridit sig från Örebro till Storsta’n, kanske? Såg en invandrarkvinna stå på knä med en pappmugg vid SF-biografen i somras. Kan det vara så att Örebro är den hippa staden att ta efter för uteliggarna?

 • switchbitch, 9:54 pm March 11, 2007:

  Har det spridit sig från Örebro till Storsta’n, kanske? Såg en invandrarkvinna stå på knä med en pappmugg vid SF-biografen i somras. Kan det vara så att Örebro är den hippa staden att ta efter för uteliggarna?

 • Caroline Hainer, 10:21 am March 12, 2007:

  Eller är det en fluga som sveper över hela tiggar världen på en och samma gång, unisont. Som ponchon för ett par år sedan? Är det ingen som känner en uteliggare som kan konsultera?

 • Caroline Hainer, 10:21 am March 12, 2007:

  Eller är det en fluga som sveper över hela tiggar världen på en och samma gång, unisont. Som ponchon för ett par år sedan? Är det ingen som känner en uteliggare som kan konsultera?

 • Kristoffer Viita, 9:07 pm March 12, 2007:

  Hallå eller? Det där har ju varit normen i Göteborg hur länge som helst. Jag tror bara att det är Sthlm som ligger lite efter. Men den ser så jävla hemsk ut den där stälningen med knäna i asfalten att jag inte ens minns vad “den gamla” var?

 • Kristoffer Viita, 9:07 pm March 12, 2007:

  Hallå eller? Det där har ju varit normen i Göteborg hur länge som helst. Jag tror bara att det är Sthlm som ligger lite efter. Men den ser så jävla hemsk ut den där stälningen med knäna i asfalten att jag inte ens minns vad “den gamla” var?

 • Caroline Hainer, 9:38 pm March 12, 2007:

  Sant…vad var “den gamla” egentligen? Har ni förresten folk som går runt och lämnar tiggarlappar på spårvagnarna också? Det har varit hett här ett tag nu. Ska bli intressant att se om bönestilen funkar även i tunnelbanan.

 • Caroline Hainer, 9:38 pm March 12, 2007:

  Sant…vad var “den gamla” egentligen? Har ni förresten folk som går runt och lämnar tiggarlappar på spårvagnarna också? Det har varit hett här ett tag nu. Ska bli intressant att se om bönestilen funkar även i tunnelbanan.

 • Kristoffer Viita, 10:09 pm March 12, 2007:

  Hmm du menar klassikern “Jag kan kan inte svenska, någon annan har skrivit den här lappen som i detalj beskriver vilket jävligt liv jag lever, behöver pengar” ? Den är faktiskt inte så hipp i Gbg. Men jag vill minnas att den går hem rätt bra i den kungliga hufvudstaden (efter, som sagt :). Är det måhända du själv som sköter intervjun med dig i ovanstående inlägg? Roligt i sånt fall!

 • Kristoffer Viita, 10:09 pm March 12, 2007:

  Hmm du menar klassikern “Jag kan kan inte svenska, någon annan har skrivit den här lappen som i detalj beskriver vilket jävligt liv jag lever, behöver pengar” ? Den är faktiskt inte så hipp i Gbg. Men jag vill minnas att den går hem rätt bra i den kungliga hufvudstaden (efter, som sagt :). Är det måhända du själv som sköter intervjun med dig i ovanstående inlägg? Roligt i sånt fall!

 • Caroline Hainer, 9:48 am March 13, 2007:

  Exakt så. Den är fortfarande rätt så stor här skulle jag vilja säga. Kan se en klar nackdel med att köra den i Götet – spårvagnarna är väl liksom lite mindre än tunnelbanorna? Inte så många tomma säten att lägga ned korten på? Då funkar kankse bönestilen bättre. Har vi ingen läsare i Malmö som kan rapportera därifrån vilken stil som gäller?
  Ja, jag intervjuar ofta mig själv. Så att det blir rätt, menar jag.

 • Caroline Hainer, 9:48 am March 13, 2007:

  Exakt så. Den är fortfarande rätt så stor här skulle jag vilja säga. Kan se en klar nackdel med att köra den i Götet – spårvagnarna är väl liksom lite mindre än tunnelbanorna? Inte så många tomma säten att lägga ned korten på? Då funkar kankse bönestilen bättre. Har vi ingen läsare i Malmö som kan rapportera därifrån vilken stil som gäller?
  Ja, jag intervjuar ofta mig själv. Så att det blir rätt, menar jag.

 • jonna, 1:09 pm March 13, 2007:

  böneställningstiggarna har en pimp som har specialimporterat dem från östeuropa (vad annars?). de får provision på det de tigger ihop, plus kost och logi, m.m. and that’s a fact, i alla fall gäller det för dem vi har i göteborg.

 • jonna, 1:09 pm March 13, 2007:

  böneställningstiggarna har en pimp som har specialimporterat dem från östeuropa (vad annars?). de får provision på det de tigger ihop, plus kost och logi, m.m. and that’s a fact, i alla fall gäller det för dem vi har i göteborg.

 • Caroline Hainer, 8:48 pm March 13, 2007:

  Kan nån kolla hur det ligger till i Malmö?

 • Caroline Hainer, 8:48 pm March 13, 2007:

  Kan nån kolla hur det ligger till i Malmö?

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen