Jazzhands

FÖLJETONG: En trubadurs födelse. Del 7


Ytterligare en lektion, ytterligare ett steg närmare målet: att bli trubadur. Jazzhands pratar med Kennet efter hans sjunde gitarrsession.

Hur gick det?
– Om jag säger så här; just nu är jag jag typ bland de bästa i klassen. Jag och rejvtjejen ligger i topp! Gubben och kärringen, men framför allt kärringen, är sämst. När hon spelar så låter det verkligen för jävligt, hon trycker ned alla strängarna på en gång. När vi spelade upp för varandra sa läraren Janne “Du kör Metallica, du?” till kärringen. Till och med gubben som är hennes polare på nåt sätt skrattade då. Sedan första lektionen har jag velat skratta henne rakt i ansiktet så det kändes skönt att få göra det tillsammans med de andra. Hon bah “Jag får öva hemma, det är ingen idé att jag sitter här…” men jag sa “Nej, försök du!”. På ett snällt sätt.

Vad gjorde ni mer?
– Vi pratade om Melodifestivalen. Janne ansåg att det är väldigt mycket 60-talsinspirerat nu. Inget illa menat med det, han konstaterade mest. Han ansåg att The Ark var bäst. Han hade sett en konsertfilm med Metallica i helgen. Det var väldigt mycket snack om Metallica när jag tänker efter.

Gubben var ju bra förut. Men inte längre?
– Gubben hade en grå t-shirt med stora, gröna pilar som pekade uppåt. Jag tyckte faktiskt den var snygg. En spinkig popkille hade verkligen burit upp den. Gubben hade den instoppad i ett par jeans med ett rött skärp.

Men gubben är alltså inte bra längre, du har gått om?
– Alla var rätt kassa, utom jag som rockade hårt. Fingerspelet fixar inte gubben och kärringen. Som gubben konstaterade “Det måste vara nåt med koordinationen”. Jag hade övat mycket. Har fått ont i pekfingret, vilket har börjat hindra mig som fan. Nu har vi lärt oss A-moll och D-moll. De gör att vi kan börja gå över till låtar som What shall we do och Vyssan Lull.

Vad spelar du mer?
– Jag var med min vän på stan som påstod att mina låtar hade en dold kommunistpropaganda. Hennes namn börjar på C och hon skriver den här bloggen.

Hur långt anser du att du har kvar till trubadurmålet?
– Jag har kommit ett steg närmare på vägen. Nu behöver jag bara lära mig C och G7 egentligen, för då kan jag spela Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind. Kan man spela den så är man trubadur skulle jag vilja påstå. Den låten är trubadurernas trubadurers låt.

När får vi höra dig spela?
– Måste fixa lokal och såna där grejer. Vad finns det för bra pubar?

Pub Anchor?
– Neeeej, trubadurpubar! Mosebacke kanske? Jag vill ha min bild där. Du får fixa det åt mig. Du kan bli min manager.

Okej. Men jag tar 10%
– Okej.

Då måste vi ta promobilder på dig. Så snart som möjligt.
– Absolut. Tills nästa gång.

Etiketter None

 • Mårten, 1:46 pm March 16, 2007:

  “En trubadurs födelse” växer verkligen med Kennets gitarrfärdigheter. Ju bättre han blir desto mörkare sidor av hans personligheter låter sig skönjas. Så öva!

 • Mårten, 1:46 pm March 16, 2007:

  “En trubadurs födelse” växer verkligen med Kennets gitarrfärdigheter. Ju bättre han blir desto mörkare sidor av hans personligheter låter sig skönjas. Så öva!

 • Caroline Hainer, 4:04 pm March 16, 2007:

  Han är väldigt hungrig, den lilla trubaduren. Ju bättre han blir desto mer pengaplaner får han i sikte. Intressant.

 • Caroline Hainer, 4:04 pm March 16, 2007:

  Han är väldigt hungrig, den lilla trubaduren. Ju bättre han blir desto mer pengaplaner får han i sikte. Intressant.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen