Jazzhands

Helgen, bangarna och vår tids rädsla för filmquiz

moon-or-elephant

Jag har gjort slag i saken och köpt Sex and the City-boxen, den där skolådan. Så man har nåt att bita i när socialrealismen gör sig påmind.

Jag har köpt finbröd också. Detta är ingenting jag brukar göra, men idag var jag på lunch med två medelålders DN Kultur-män och då föll det sig så. “En halv Levainlimpa, tack!

Men nu var det inte det jag tänkte skriva om utan vår tids rädsla för ansvar.
Eller, vår tids rädsla för filmquiz snarare.
Igår var det nämligen säsongspremiär på Pet Sounds för detta evenemang och som vanligt var vi en man kort i laget.

Som vanligt började jag därför reka i omgivningen, bland namnkunniga cineaster och skribenter Jag fick bara nej till svar. Vanligaste motiveringen är olika versioner på “Jag vågar inte”. De säger inte så, de säger kanske “Äh, jag är inte så bra på sånt” men de kan också påpeka, i förbifarten, att det skulle bli pinsamt om de bommade.

Men Gud. Vår tids rädsla för förlorad cred. Vad hände med livslusten, folk? LIVSLUSTEN!

Etiketter None

 • Julia, 7:08 pm August 22, 2009:

  Mig var det minsann ingen som frågade!

  (Sen att jag jobbade till tio hör inte hit.)

 • Julia, 7:08 pm August 22, 2009:

  Mig var det minsann ingen som frågade!

  (Sen att jag jobbade till tio hör inte hit.)

 • Steelwheels, 2:37 am August 23, 2009:

  Jag skulle lätt ha ställt upp. Och jag hade krossat. Krossat! Men tillgängligheten, Caroline. Tillgängligheten!

 • Steelwheels, 2:37 am August 23, 2009:

  Jag skulle lätt ha ställt upp. Och jag hade krossat. Krossat! Men tillgängligheten, Caroline. Tillgängligheten!

 • Göran, 2:39 am August 23, 2009:

  Man kanske inte är cineast men jag kan iaf skillnaden mellan Gremlins 1 & Gremlins 2. Man kan tycka att det borde meritera en tillfrågning i alla fall, så jag håller igen mina sympatitårar…

 • Göran, 2:39 am August 23, 2009:

  Man kanske inte är cineast men jag kan iaf skillnaden mellan Gremlins 1 & Gremlins 2. Man kan tycka att det borde meritera en tillfrågning i alla fall, så jag håller igen mina sympatitårar…

 • Fettlana, 12:07 pm August 28, 2009:

  En fråga i all stillsamhet: Vilken målgrupp har På Stan? Ända tills idag trodde jag att det var ungdomarna. Sedan läste jag puffen i stil med: “…har du också undrat vad de gör mellan alla aktiviteter och kroglivet?”.
  Hur tänkte man nu?

 • Fettlana, 12:07 pm August 28, 2009:

  En fråga i all stillsamhet: Vilken målgrupp har På Stan? Ända tills idag trodde jag att det var ungdomarna. Sedan läste jag puffen i stil med: “…har du också undrat vad de gör mellan alla aktiviteter och kroglivet?”.
  Hur tänkte man nu?

 • Jazzhands, 12:30 pm August 28, 2009:

  Målgruppen är väl från kids runt arton till fyrtioåringar som gillar att ha koll på nöjesutbudet. Typ. Vad gäller ingressen där tänkte man nog på årsspannet mellan åren då man har aktiviteter som bandyträning och tills man blir arton och börjar köra krogen. Vad gör man när man är runt 16, 17 med andra ord. Makes sense?

 • Jazzhands, 12:30 pm August 28, 2009:

  Målgruppen är väl från kids runt arton till fyrtioåringar som gillar att ha koll på nöjesutbudet. Typ. Vad gäller ingressen där tänkte man nog på årsspannet mellan åren då man har aktiviteter som bandyträning och tills man blir arton och börjar köra krogen. Vad gör man när man är runt 16, 17 med andra ord. Makes sense?

 • Fettlana, 3:14 pm August 28, 2009:

  För mig blev det som att man enbart riktade sig till tonårsföräldrar: “nu ska ni få veta vad de gör mellan aktiviteter-krogliv”.
  Och det gjorde mig konfys eftersom jag trodde att även jag, långt under 40 år gammal, var för gammal för PS.

 • Fettlana, 3:14 pm August 28, 2009:

  För mig blev det som att man enbart riktade sig till tonårsföräldrar: “nu ska ni få veta vad de gör mellan aktiviteter-krogliv”.
  Och det gjorde mig konfys eftersom jag trodde att även jag, långt under 40 år gammal, var för gammal för PS.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen