Jazzhands

Jag – en instant classic!

DSC02563

Jag gjorde en riktig klassiker igår. Gick på Halloweenfest. Klädde givetvis ut mig.

(Låt mig berätta om mitt förhållande till utklädnad: den som inte klär ut sig när man bör klä ut sig (såsom på maskerad och Halloweenfester) är en nervös stackare som tror att man framstår som “töntig” för att man klär ut sig och därmed löper en risk att inte se lika snygg ut som man vanligtvis gör. Lossa Zoolander-mimen och skärp er!)

Jag umgås med för många anti-utklädare. Detta är ett problem.

Hur som helst, jag klär självklart ut mig och jag skulle aldrig göra det halvhjärtat för då kan man lika gärna låta bli. Den som gör något halvhjärtat är ju ingen att lita på, det säger sig självt.

Så jag körde mimare all the way, med mimsminkning i ansiktet, med en sån där äcklig mun som ser ut som ett rött litet hjärta. Randig tröja med väst och så svarta taxibrallor till det.

Mimare. Läskiga saker.

Och jag tvingade M att ta på sig kattöron och så sminkade jag en nos på hans näsa och några morrhår. Någon måtta får det faktiskt vara.

Bara det att någon hade glömt tala om för oss att det inte var en maskerad. Men alltså, säg att det är en vanlig fest och inte Halloweenfest då! Några av oss gillar faktiskt strikta traditioner!

Så ja, jag tillbringade kvällen med att hälsa på okända människor i mimutstyrsel, jag var med i ett popquiz (och vann) iförd mimsminkning. Jag var den enda i en lägenhet på söder som var utklädd. Okej, kanske inte den bästa känslan i världen men hey, jag slår gärna ett slag för att visa att vi utklädare är också människor och om världen bestod av fler såna som mig så skulle det inte vara pinsamt att skoja till det lite.

Etiketter None

 • L-L, 1:02 pm November 2, 2009:

  Inget livar upp en grå måndag som ett gäng deppiga zoolanders. De är ju bara för komiska med sin ängsliga oj-vad-cool-jag-är-noja. Småleendet sitter i flera minuter.

 • L-L, 1:02 pm November 2, 2009:

  Inget livar upp en grå måndag som ett gäng deppiga zoolanders. De är ju bara för komiska med sin ängsliga oj-vad-cool-jag-är-noja. Småleendet sitter i flera minuter.

 • Anonymous, 2:26 pm November 2, 2009:

  Min millenienyårsfest var sådan – utom att det faktiskt var en temafest, “Your favourite era”. Jag hade gått till frisören och gjort en trettiotals-våglugg-frisyr, hade pälsjacka, långklänning, extremt mycket smink och cigarettmunstycke. Jag var den enda som hade ansträngt mig. Det minsta. Och jag var den enda singeln. Och jag kände bara tre andra personer på festen, och det ganska ytligt Lösningen: jag drack omedelbart upp den flaska äkta champagne jag hade tagit med mig, och hängde sedan på balkongen och rökte kopiösa mängder cigaretter tills tolvslaget var passerat och jag kunde gå hem. Så kan det gå.

 • Anonymous, 2:26 pm November 2, 2009:

  Min millenienyårsfest var sådan – utom att det faktiskt var en temafest, “Your favourite era”. Jag hade gått till frisören och gjort en trettiotals-våglugg-frisyr, hade pälsjacka, långklänning, extremt mycket smink och cigarettmunstycke. Jag var den enda som hade ansträngt mig. Det minsta. Och jag var den enda singeln. Och jag kände bara tre andra personer på festen, och det ganska ytligt Lösningen: jag drack omedelbart upp den flaska äkta champagne jag hade tagit med mig, och hängde sedan på balkongen och rökte kopiösa mängder cigaretter tills tolvslaget var passerat och jag kunde gå hem. Så kan det gå.

 • Jazzhands, 2:54 pm November 2, 2009:

  Nä? Men Gud så trist. Du skulle tagit över hela festen, gjort dig till en central mittpunkt och fått alla andra att ångra att de inte gjort sig lika fina. Det låter DIVINE.

 • Jazzhands, 2:54 pm November 2, 2009:

  Nä? Men Gud så trist. Du skulle tagit över hela festen, gjort dig till en central mittpunkt och fått alla andra att ångra att de inte gjort sig lika fina. Det låter DIVINE.

 • Who, 9:49 pm November 2, 2009:

  Shit, jag hade nog blivit en blöt fläck på golvet av att vara den enda utklädde. Credit till dig för att du tog det som en kvinna!

  En imponerad Who

 • Who, 9:49 pm November 2, 2009:

  Shit, jag hade nog blivit en blöt fläck på golvet av att vara den enda utklädde. Credit till dig för att du tog det som en kvinna!

  En imponerad Who

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen