Jazzhands

Mitt feta köttbevis

Jag har en avsersion och inbyggd rädsla för billigt kött. För det första har jag läst Snabbmatslandet så jag vet vad jag talar om. En hamburgare som kostar tio spänn kan ju inte innehålla prima nötkött. Vi snackar snarare koöga med smaktillsatser.

Jag är också ytterst skeptisk till pressad skinka och idag fick jag min skepsis bevisad. Tror jag. Kolla, bara att man på typ City Gross kallar det för “Plånbokspålägg” bevisar väl att det är nåt skevt med det hela? Annars skulle man ju skriva att det var “delikatesspålägg” eller kanske det mer modesta “frukostpålägg”? Men nej, “plånbokspålägg”. Det skriker ju malen grisfot i salt. “Bra för plånboken” i första hand. Nyttigt eller ens ätbart i andra.

DSC02568

Etiketter None

 • boop, 3:44 pm November 9, 2009:

  Hej!
  “Plånbok” syftar på förpackningen. Det heter så på andra ställen också. Men personligen skulle jag hellre ha pengar i plånboken istället för skinkskivor.

 • boop, 3:44 pm November 9, 2009:

  Hej!
  “Plånbok” syftar på förpackningen. Det heter så på andra ställen också. Men personligen skulle jag hellre ha pengar i plånboken istället för skinkskivor.

 • ksth, 4:50 pm November 9, 2009:

  Vi kan ju inte bara använda filén från de djur vi slaktar, då skulle vi behöva slakta oerhört många fler grisar och kor. Och vare sig grisfötter eller gristrynen är giftiga. Jag tycker att det ärl att visa respekt för de djur vi slaktar för vår konsumtion att vi använder så mycket som möjligt av dem, och minimerar mängden slaktavfall till det som verkligen inte går att äta.

 • ksth, 4:50 pm November 9, 2009:

  Vi kan ju inte bara använda filén från de djur vi slaktar, då skulle vi behöva slakta oerhört många fler grisar och kor. Och vare sig grisfötter eller gristrynen är giftiga. Jag tycker att det ärl att visa respekt för de djur vi slaktar för vår konsumtion att vi använder så mycket som möjligt av dem, och minimerar mängden slaktavfall till det som verkligen inte går att äta.

 • Jazzhands, 5:37 pm November 9, 2009:

  Det här inlägget har genom era kommentarer blivit det mest informativa jag nånsin skrivit! Jag har lärt mig saker idag. Tack, läsare.

 • Jazzhands, 5:37 pm November 9, 2009:

  Det här inlägget har genom era kommentarer blivit det mest informativa jag nånsin skrivit! Jag har lärt mig saker idag. Tack, läsare.

 • Mattias, 1:13 pm November 10, 2009:

  Hej!

  Jag tycker det vore bättre om vi åt mer “vegetariskt”. På så sätt sparar vi både miljö och djurens liv! Pröva det nästa gång, Caroline!

  http://soderfamiljen.wordpress.com/

  /Mattias

 • Mattias, 1:13 pm November 10, 2009:

  Hej!

  Jag tycker det vore bättre om vi åt mer “vegetariskt”. På så sätt sparar vi både miljö och djurens liv! Pröva det nästa gång, Caroline!

  http://soderfamiljen.wordpress.com/

  /Mattias

 • Jazzhands, 4:12 pm November 10, 2009:

  Jag var vego i sex eller sju år. Sen kände jag mig mer eller mindre tvingad att lägga ned eftersom jag var en svag människa på den tiden. Jag saknar att vara vegetarian, man blev aldrig sjuk och fick alltid bättre mat (och snabbare) på flygen. Nu är jag vegetarian halva veckan och tänker mig att jag på så sätt spar in typ en gris om året. Skinka äter jag förresten helst inte alls. Eller kyckling.

 • Jazzhands, 4:12 pm November 10, 2009:

  Jag var vego i sex eller sju år. Sen kände jag mig mer eller mindre tvingad att lägga ned eftersom jag var en svag människa på den tiden. Jag saknar att vara vegetarian, man blev aldrig sjuk och fick alltid bättre mat (och snabbare) på flygen. Nu är jag vegetarian halva veckan och tänker mig att jag på så sätt spar in typ en gris om året. Skinka äter jag förresten helst inte alls. Eller kyckling.

 • Göran, 12:03 am November 11, 2009:

  så bra, då kan jag äta en gris extra om året

 • Göran, 12:03 am November 11, 2009:

  så bra, då kan jag äta en gris extra om året

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen