Jazzhands

Nä nu! Nu blir det argt blogginlägg!

Här går man ut en tisdagskväll för lite fräsch mat. I mitt fall betyder det thaimat. Eftersom A inte gillar take away-thaien på Folkungagatan lika mycket som jag gör blir det Koh Phangan.

Jag kommer dit först. Jag frågar efter ett bord för två. Hovmästarn (eller vad han nu är) säger “det fixar vi, häng av dig så länge och sätt dig och vänta”.

Jag frågar om jag kan få vänta vid ett bord. “Nej”, säger hovmästarn/vagabonden, “vi bordsplacerar inte förrän gästerna är fulltaliga”.

Jag sa “Men det är ju bara en person jag väntar på”.

Han upprepar det han precis sagt och ber mig hänga av mig kläderna och vänta. Garderoben kostar 20 spänn. Sånt hatar jag. Jag frågar om man måste hänga av sig. Han pekar med hela handen och säger “Varsågod”.

Nä, nu blir det ett argt blogginlägg om det här, tänker jag och knyter näven i fickan.

(Sen kommer A och vi ber demonstrativt att mitt namn ska strykas från listan och sen går vi därifrån. Hela Skånegatan ned pratar vi om hur ruttet det är med “fullt bordssällskap” på en person och garderobstvång på restaurang)

Etiketter None

 • Göran, 2:05 am December 9, 2009:

  men folkungathaien är ju typ bäst i stan?..

 • Göran, 2:05 am December 9, 2009:

  men folkungathaien är ju typ bäst i stan?..

 • Kitty, 8:26 am December 9, 2009:

  Garderobsidéen är helt sanslös! Vänta nu, du vill att jag ska betala för att hänga av mig jackan? Men du tar inget ansvar för den? Och kvitto får jag 1 gång på 50? Nej, jag är inte så jävla sugen på att ge dig svarta pengar och inte få ett skit för det! *upprörd*

 • Kitty, 8:26 am December 9, 2009:

  Garderobsidéen är helt sanslös! Vänta nu, du vill att jag ska betala för att hänga av mig jackan? Men du tar inget ansvar för den? Och kvitto får jag 1 gång på 50? Nej, jag är inte så jävla sugen på att ge dig svarta pengar och inte få ett skit för det! *upprörd*

 • Jazzhands, 6:54 pm December 9, 2009:

  …och ja, Folkungathaien är underbar. Jag blir hungrig bara jag tänker på den. Men A är inte lika övertygad. Han är skeptisk till deras råvaruhantering bland annat. Inte jag.

 • Jazzhands, 6:54 pm December 9, 2009:

  …och ja, Folkungathaien är underbar. Jag blir hungrig bara jag tänker på den. Men A är inte lika övertygad. Han är skeptisk till deras råvaruhantering bland annat. Inte jag.

 • Bra där!, 7:29 pm December 9, 2009:

  Jag håller helt och hållet med. Hur kan man ta betalt för garderoben på en restaurang???? En gång satt jag och 4 andra och väntade på vårt bord i baren i över en timme (skulle ta en halvtimme) med jackorna på. Och när vi äntligen fick vårt bord lyckades killen klämma ur sig att vi var tvungna att hänga in jackorna så vi fick ställa oss i en jättelång garderobskö så det tog evigheter innan vi alla var klara och vi kunde få vårt bord. Då hade alla jättelågt blodsocker och var supergriniga och uppskattade inte för fem öre fejkade åskväder.

  Så skönt att det tillslut blev en arg bloggkommentar av det här! Nu ska jag sluta gnälla. För idag.

 • Bra där!, 7:29 pm December 9, 2009:

  Jag håller helt och hållet med. Hur kan man ta betalt för garderoben på en restaurang???? En gång satt jag och 4 andra och väntade på vårt bord i baren i över en timme (skulle ta en halvtimme) med jackorna på. Och när vi äntligen fick vårt bord lyckades killen klämma ur sig att vi var tvungna att hänga in jackorna så vi fick ställa oss i en jättelång garderobskö så det tog evigheter innan vi alla var klara och vi kunde få vårt bord. Då hade alla jättelågt blodsocker och var supergriniga och uppskattade inte för fem öre fejkade åskväder.

  Så skönt att det tillslut blev en arg bloggkommentar av det här! Nu ska jag sluta gnälla. För idag.

 • Jazzhands, 7:38 pm December 9, 2009:

  Ja. Deras bordsplaceringssystem är fucked. Och jag tycker i ärlighetens namn att Takw Away Thai på Folkungagatan är mycket bättre men A är tokskeptisk av någon anledning. Han tycker maten på Koh Phangan är mycket, mycket bättre. Men nu, sedan igår, har han fått total avsmak för dem så nu blir det till att hitta ett nytt thaiställe. Ett där man inte måste betala tjugo spänn för att hänga av sig jackan. Muppar.

 • Jazzhands, 7:38 pm December 9, 2009:

  Ja. Deras bordsplaceringssystem är fucked. Och jag tycker i ärlighetens namn att Takw Away Thai på Folkungagatan är mycket bättre men A är tokskeptisk av någon anledning. Han tycker maten på Koh Phangan är mycket, mycket bättre. Men nu, sedan igår, har han fått total avsmak för dem så nu blir det till att hitta ett nytt thaiställe. Ett där man inte måste betala tjugo spänn för att hänga av sig jackan. Muppar.

 • Dante, 11:57 pm December 9, 2009:

  Enligt vad jag hört så är det uteslutande så att garderobsavgiften finansierar det “beskydd” som de som har obligatorisk garderob tvingats in i av NÃ…GON. Dvs, pengarna tillfaller inte någon annan än den som sköter beskyddet. Man kanske inte anser sig behöva något skydd, men om man blir erbjuden en sådan lösning tackar man inte nej, för då går det åt helvete på något magiskt sätt. En dos klassisk maffialogik som ger lite besk eftersmak till restaurangbesöket.

 • Dante, 11:57 pm December 9, 2009:

  Enligt vad jag hört så är det uteslutande så att garderobsavgiften finansierar det “beskydd” som de som har obligatorisk garderob tvingats in i av NÃ…GON. Dvs, pengarna tillfaller inte någon annan än den som sköter beskyddet. Man kanske inte anser sig behöva något skydd, men om man blir erbjuden en sådan lösning tackar man inte nej, för då går det åt helvete på något magiskt sätt. En dos klassisk maffialogik som ger lite besk eftersmak till restaurangbesöket.

 • Anonymous, 9:30 pm December 12, 2009:

  Helt sjukt av stället! Hur fan ska man få nöjda kunder på det sättet?! Hade tänkt gå dit nån gång, men med denna bullshit blir det inget….

 • Anonymous, 9:30 pm December 12, 2009:

  Helt sjukt av stället! Hur fan ska man få nöjda kunder på det sättet?! Hade tänkt gå dit nån gång, men med denna bullshit blir det inget….

 • Måns, 11:28 am December 15, 2009:

  Testa Thai Wok på Ringvägen 140. Lite avsides kanske, men bra och synnerligen prisvärt. Det är bara take-away som gäller så någon garderob existerar inte.

 • Måns, 11:28 am December 15, 2009:

  Testa Thai Wok på Ringvägen 140. Lite avsides kanske, men bra och synnerligen prisvärt. Det är bara take-away som gäller så någon garderob existerar inte.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen