Jazzhands

Vad heter drugstore på svenska?

Drugstore. Jag står i kassan. Framför mig står en polerad och Brentwood-elegant tjej i trettioårsåldern.
– Jag skulle vilja lämna tillbaka några mascaror.

Så tar hon upp en plastpåse och häller ut kanske tio stycken. Inga problem säger killen bakom disken. Har du kvitto?
Tror det, säger tjejen och tar fram en knippe med skrynkliga papper och börjar gå igenom dem ett efter ett.

Etiketter None

 • Karin, 10:53 am March 23, 2010:

  Droghandel! (se http://www.kronansdroghandel.se/) fast vet inte om det bara var jag som hajade till när jag såg reklam för ovan, första associationen är liksom till handel av tunga droger (som i narkotika) o inte apotek… Är tydligen ett gammalt svenskt ord men känns mest som en dålig översättning från engelskan.

 • Karin, 10:53 am March 23, 2010:

  Droghandel! (se http://www.kronansdroghandel.se/) fast vet inte om det bara var jag som hajade till när jag såg reklam för ovan, första associationen är liksom till handel av tunga droger (som i narkotika) o inte apotek… Är tydligen ett gammalt svenskt ord men känns mest som en dålig översättning från engelskan.

 • Jazzhands, 9:59 pm March 23, 2010:

  Va? Jag säger VA?
  Men droghandel…? Det är väl ändå ett ord man enbart nämner i samband med kokaintillslag i Colombia?

 • Jazzhands, 9:59 pm March 23, 2010:

  Va? Jag säger VA?
  Men droghandel…? Det är väl ändå ett ord man enbart nämner i samband med kokaintillslag i Colombia?

 • Anna, 10:05 pm March 23, 2010:

  Jodå. Droghandeln är numer ett vida spritt fenomen, helt öppen och med biträden i förkläden, i Sverige. Jag var själv där idag. Helt bizarrio. Undra om apotekarna nu kallar sig drug dealers.

 • Anna, 10:05 pm March 23, 2010:

  Jodå. Droghandeln är numer ett vida spritt fenomen, helt öppen och med biträden i förkläden, i Sverige. Jag var själv där idag. Helt bizarrio. Undra om apotekarna nu kallar sig drug dealers.

 • T-Anna, 1:22 am March 24, 2010:

  Nu vill jag bara påpeka att Kronans Droghandel funnits rätt länge, även om de bara bedrivit apoteksverksamhet ett pyttetag. Innan var det bl.a. de som fraktade bort medicinerna man lämnade tillbaka till Apoteket.

  Caroline: hej! jag hittade hit nyligen via Weird Science. Verkligen skitbra blogg!

 • T-Anna, 1:22 am March 24, 2010:

  Nu vill jag bara påpeka att Kronans Droghandel funnits rätt länge, även om de bara bedrivit apoteksverksamhet ett pyttetag. Innan var det bl.a. de som fraktade bort medicinerna man lämnade tillbaka till Apoteket.

  Caroline: hej! jag hittade hit nyligen via Weird Science. Verkligen skitbra blogg!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen