Jazzhands

Slaveriet är över, folk!

matzaVaknade sent idag, och med all rätt. Igår firade jag pesach, det osyrande brödets högtid! Till minne av det judiska folkets utgång ur Egypten! Yay!

Själva måltiden, tror jag, heter seder. Den var grym, hemma hos Ronis föräldrar (med den fabulösa adressen Rodeo Drive) vid ett matbord så dignande fullt av mat att jag blev yr i huvudet. Porslin från Versace. Jag kan inte ens börja förklara hur ytterst elegant det hela var. Jag kände mig som en katt bland hermelinerna. Om än en väldigt välkommen katt.

Det var första gången jag firade pesach, första gången jag åt gefilte-fisk (ingen favorit) och matza ball-soppa ( som dumplings i kycklingsoppa! Mycket gott!).  Första gången jag gjorde något superjudiskt över huvud taget. Det ges inte alltför många tillfällen hemma, om man säger så. Jag är rätt WASP.

Hörde judiska sånger, fick höra Haggadah (på hebreiska) och äta symboliska saker som sallad doppat i saltvatten som en symbol för tmatza_ball_mixårar. Till efterrätt åt vi choklad, nötter och cupcakes med Davidsstjärna på från Sprinkles. Jag gillade hela grejen med symbolisk mat och att man får förklarat för dig, genom Haggadah, varför man äter den. Själv skulle jag inte kunna förklara den symboliska innebörden av lutfisk, till exempel.

Tydligen ska pesach börja efter midnatt men vi började lite tidigare.
Dock var jag inte hemma förrän långt efter midnatt, därav sjusovningen i morse.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen