Jazzhands

Parfymbärarna på divanen

George Clooney använder, precis som jag, Io Capri Carthusia. Kanske för att betona sitt italienska arv? Kanske för att han halvtidsbor vid Como-sjön? Oh, den passar honom. Lite högljudd (hallå, italienare) men sensuell och ytterst förförisk. Trä i botten, blommor på toppen och så lite frisk mint. Men det ska inte vara alltför fräscht så man har lortat ned den lite med rökighet också. Det är väl lite som Clooney själv?

Han använder också Green Irish Tweed, som är det bästa Creed producerat, med märkliga och mystiska noter som metallisk ambra, grå citrus och gröna violblad. Liknar Cool Water lite grann, och det är ju den kanske manligaste doften av dem alla, även om Green Irish Tweed har ett gubbigare och mer respektingivande namn fullt med cigarrdoft och pomada. Det sägs att Robbie Williams använder den. Borde han inte ha något yngre, piggare? Eller är han en klassisk, English gentleman at heart?

…precis som Robert Redford. Som ju är bilden av den snygge amerikanaren. Men han är också otroligt preppy, även på äldre dagar, så det passar honom att dofta väluppfostrad engelsman, tycker jag. Green Irish Tweed är tydligen hans val.

Apropå engelsmän. Sienna Miller. En söt, rar kvinna som verkar hur trevlig som helst men lite personlighetslös (inte sant?). Eller? Hon förstärker i alla fall intrycket i och med att hon använder DKNY-parfymerna. De där äpplena. De är förvisso fräscha, friska och doftar dusch och nyöppnad deo, men de är ganska intetsägande, tycker jag. Ett val som inte upprör någon.
Hon är också ett fan av Jo Malone, vilket förklarar en del. Jo Malone är ju en del av det engelska arvet, något som varenda engelsk person ur medelklassen är uppvuxen och van vid. En social markör om någon. Och varför inte? Några av hennes dofter är absolut ypperliga. Aldrig för tunga, alltid diskret välkomponerade och seriösa. De är fina, absolut, det finns ingenting som går till överdrift någonstans hos dem. Inte ens flaskan, den raka, rektangulära, eller etiketten, den svartvita och enkla. Ingenting som kan reta upp någon enda människa. Allt är rätt. Allt är bra. Allt passar in.

Apropå det, förresten, så läste jag nyligen att Vladimir Putin använder Amouage Gold for men och hans fru använder Amouage Gold for women. Jag har ingen aning om vad det är för parfym men det roar mig att se att de står så enade, att de är en stark sammanhållen front, med samma parfym och allt. Snacka om järnridå. Parfymkommunism?

Sedan vet jag inte varför jag roas av att Chelsea Clinton använder CK Truth.

Etiketter: , , , , , ,

 • lina, 10:49 pm April 1, 2011:

  Det här är sjukt underhållande, älska!

 • alice, 11:59 pm April 1, 2011:

  googlade lite om amouage (hur putin luktar kändes väldigt viktigt för mig). den är tydligen komponerad för någon oljekung och ‘gjord på verkligt förstklassiga ingredienser’. alltså den är superdyr, tänker att det är därför putin vill synas med den. rysk överklass är vräkiga av sig!
  ps den här typen av inlägg är intressant! parfymval är så talande för vem en person Vill vara. mer än kläder kanske.
  <3

 • Caroline Hainer, 10:55 am April 2, 2011:

  Nu blir man ju ännu mer sugen på att lukta på Amouage Gold! Alternativt träffa paret Putin. Hur bestämde de sig för den doften? Hur kom de överens om att de båda två gillar den allra bäst? Är den stor i Ryssland? Eller är den superexlusiv och det är en av anledningarna till att paret vill ha den?
  Nu måste jag försöka beställa ett sample från The Perfumed Court.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen