Jazzhands

Sjukdom och religion

Feber. Toddlers & Tiaras på tv. Och massor av Glee.

För mycket Glee.

Nu börjar jag tycka att Glee är sådär jobbigt kristet igen, där ingenting är för stort eller för allvarligt för att inte kunna lösas med en sång. Synd, för jag hade kommit över den grejen, trodde jag.

Det finns ett avsnitt av Glee som jag verkligen ogillar. Det är när Kurts pappa får en hjärtattack och alla försöker trösta Kurt med att pappans öde vilar i Guds händer och att även om det händer dåliga saker med pappan så kommer det ändå inte att vara dåligt i slutändan, för Gud har alltid en plan.

Spoiler Alert.

Kurt tackar för omtanken men tyvärr ger den honom ingen tröst eftersom han inte är troende. Alla blir chockade och arga när Kurt säger så och hela avsnittet går ut på att motbevisa honom… vilket de lyckas med!

Alltså då vill jag slänga teven i väggen, eller i alla fall skriva ett brev till Ryan Murphy. Men det är såklart lönlöst och i USA är det väl inget konstigt alls med avsnittet som jag tycker är vedervärdigt och totalt nedlåtande mot alla ateister, eller ens agnostiker, eller ens andra troende.

Minns pappas begravning och den katolska prästen som inte sa ett ord om farsan utan bara att döden är ganska bra ändå för då får vi träffa Gud. Faktum är att döden bara är början och det är pretty awesome.

Han gjorde väl bara sitt jobb. Men en nationell och internationell tv-serie borde veta bättre, speciellt när man försöker visa sig öppensinnade på så många andra sätt, som att ha med en tonårsgraviditet och en homosexuell huvudrollsinnehavare (som visserligen är ganska stereotyp ibland, men ytterst mångfacetterad och sympatisk).

Jag blir arg i feberdimman. Kollar mer Toddlers & Tiaras istället, om knasiga morsor och deras små barn som deltar i skönhetstävlingar. Alla är översminkade. Många är feta. Hälften av barnen är fula. Alla är bortskämda. Jag gillar det bättre än Glee-avsnittet för att det hycklar inte. “Vi vill vinna för pengarna” säger både mamma och 3-åriga dottern.

Jag uppskattar ärligheten.

Etiketter None

 • fanny, 3:16 pm April 2, 2011:

  ja håller med, verkligen skitdåligt avsnitt. jag var så positiv mot glee back in the day, men nu känns det mest som samma gamla visa: gleeklubben är töntig, “the jocks” kan inte bestämma sig för om de ska vara coola eller följa sina hjärtan. sen får man ju inte glömma den svarta gospeltjejen som sjunger miljarders gånger bättre än mes-Rachel, men självklart får hon inga solon. Nä, kliché över det hela. tacka vet jag single ladies på footballmatchen. det var glee på riktigt.
  Tack för bra blogg, du är bäst.

 • Jazzhands, 3:52 pm April 2, 2011:

  Kram! Kram! <3

  PS. Blev dock rörd till tårar av julavsnittet....såg du? Där Kurt och pojkskolegossen sjunger Baby, it's cold outside? Aaaaaaw.

 • fanny, 12:00 pm April 5, 2011:

  nej det har jag missat! ska absolut youtuba 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen