Jazzhands

Extraktet med det långa namnet

Hej! Jag undrar om du har svar på en sak: jag har läst på nätet, på lite olika bloggar, om grapefruktskärnextrakt och hur det ska göra underverk för huden. Är det nåt du vet nåt om? en del verkar säga att det är jättestarkt och nästan fräter medan andra säger att det är en mirkalekur. Tack på förhand!

 

Hm, jag vet inte massor. Bar att grapefruktkärnextrakt är väldigt, väldigt surt, precis som du också vet. Det används utspätt som desinfekteringsmedel, för surheten hämmar olika bakteriestammar. Finns därför i olika tonics etc. mot svamp, eksem och i ansiktsvatten. Vi pratar väldigt små mängder nu, 1ml per 4dl för ansiktsvatten ungefär. Eftersom det är mycket, mycket surt fungerar det säkert bra mot olika åkommor av den typen.

Finns också i antioxidantmedel. Men, till skillnad från vad vissa annonser kan påskina, så fungerar extraktet inte ensamt som antioxidant utan boostar andra antioxidanter, som C-vitamin, så att de håller längre och mindre dagsmängd behövs. Grapefruktkärnextraktet finns därför också i olika typer av förkylningsmedel, föryngringskrämer och så vidare, som gör att vitaminboosten maximeras.

I vanlig, skeptisk, ordning så bör du ta löftena om mirakel med en nypa salt, men antioxidanter kan man alltid äta, och det är bara bra med en boost!

Etiketter None

  • B, 7:10 pm April 6, 2011:

    Tack för ditt svar!!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen