Jazzhands

De skira och vackra drömmarna

 • Sandra, 10:39 pm April 11, 2011:

  Ã…h, Sui Dreams! Det var bra länge sedan…

  Apropå ingenting: har du provat Laura Mercier’s tinted moisturizer? Jag kör oftast på mineralpudret, men är lite sugen på att testa.

 • elin, 9:17 pm April 12, 2011:

  du känns som rätt person att vända sig till. är det på riktigt så att stella two in peony har slutat tillverkas? kan inte hitta den någonstans (utom ebay, men som inte vill skicka till europa). det är min absolut bästa doft, gillar alla lukter i den och tänker att den säkert passar bra på killar också. om den inte finns längre, till vilken doft ska jag vända mig då?

 • Anita, 10:38 pm April 12, 2011:

  Hej!
  Jag tänkte själv på Sui Dreams för ett tag sedan, det var nog nästan 10 år sedan jag hade den, men vad jag kommer ihåg funkade den vid alla tillfällen, då iallafall. Jag var på Ã…hléns förra veckan och frågade efter den, men de hade inte Anna Sui längre sa de. Vet du var man kan hitta den i Stockholm? Skulle vara roligt att återminnas…

  Jag lyssnade på radion när du pratade om parfymer, jag tyckte det lät intressant när du pratade om Guerlains gamla parfymer. Jag googlade och fann parfymer som Après L’ondée och L’heure Bleue, men jag hittade inte heller dem vid Ã…hléns parfymavdelning, jag kollade aldrig Guerlain-disken iofs…, men vet du om man kan hitta dem i Stockholm?

  Tack för en inspirerande och informativ blogg!

 • Caroline Hainer, 10:50 pm April 12, 2011:

  Hej!

  Tack för fina kommentarer!

  Laura Merciers tinted moisturizer är mycket bra. Dyr, men bra! Trots att den är så fuktig och skir har den en hög solskyddsfaktor (SPF20) så den passar bra på sommaren när man inte behöver spackla.

  Jag visste inte att Stellan in Two Peony slutat tillverkats…kan kolla upp det åt dig! Trist. Anna Sui är nog med säkerhet slut. Också trist. Man vill ju minnas, som sagt… Men som alltid är det Ebay och Tradera man får sätta sitt hopp till. Tyvärr är det ju så att när en parfym är slut så är den slut… Vill man bara ha en liten minnes-sniff så pekar jag mot The Perfumed Court.

  Nå. Guerlain. Vad kul att du hörde mig i radio. Jag är ett Guerlain-fan, om jag måste nämna ett dofthus (och den frågan får jag ju ofta, av naturliga skäl) så är det Guerlain. Och i synnerhet de du nämner och även Jicky.
  Jicky säljs inte i Sverige (passa på att dofta om du är utomlands!), det är en fin citrus som var en cologne från början. Ljuuuuvlig! De andra två säljs och jag rekommenderar dem Ã… DET STARKASTE. Du hittar dem i Guerlaindisken!
  Ã…terkom gärna och säg vad du tycker. I synnerhet L’heure Bleue är en av de absolut vackraste dofter jag vet. Vore roligt att höra vad du tycker. Fin flaska också, ett litet konstverk.

 • T, 1:38 pm April 13, 2011:

  tips tips! stella in two peony finns på strawberrynet!

  sen undrar jag om du, caroline, har någon koll på någon parfym som luktar lime? min original source-duschcreme tar slut nu och jag kommer sakna limedoften.

 • Sandra, 5:31 pm April 13, 2011:

  Tack bästa Caroline! Eftersom den är rätt dyr har jag inte riktigt vågat köpa den utan ett expertutlåtande, men nu så är det dags att låta pengarna rulla.

 • Caroline Hainer, 7:07 pm April 13, 2011:

  Sandra! Den är dyr, det finns andra superbra tinted moisturizers. Men gillar man Laura så gör man. Klart man gör.
  Jag gillar över huvud taget tinted mostrurizers, de ger lagom med färg om man redan är lite solbränd eller lite fin. Provade nyligen Smashbox med gott resultat.

 • Sandra, 5:10 pm April 14, 2011:

  Jo, det är sant. Man vill ju gärna vara Laura trogen. Men samtidigt är det ju alltid spännande att prova andra märken. Smashbox, minsann. Jag har aldrig testat något därifrån – det verkar liksom inte vara så populärt här i England – men jag har hört en massa bra om primern. Oh, men det kanske får bli en Smashbox istället (om jag nu kan få tag på en återförsäljare)! Ã…h, sicka beslut man måste fatta här i livet!

 • Caroline Hainer, 7:55 pm April 14, 2011:

  Nu är ju inte tinted moisturizer detsamma som foundation men jag ber ändå att få hänvisa hit:
  http://rodeo.net/fiftyscents/2011/02/04/stora-tunga-foundationinlagget-100-radron/

  …och ja, Smashbox är ett lite weird märke, de har ju den där primern (dock: den innehåller silikon, om man är känslig för syntetiska ämnen!) men samtidigt är många av deras “torra” produkter, som ögonskuggorna, tunna, har dåligt pigment och försvinner lätt, så det är lätt hänt att räkna ut dem. Men tinted moisturizern imponerade. Kan du prova? Kanske på Boots eller nåt?

  Annars kan man inte gå fel med Laura, förutsatt att nyansen passar.

 • elin, 9:37 am April 15, 2011:

  T, tack!! härom dagen fanns det bara lotion, men nu finns det ju parre också!! LYCKA!!!!

 • Sandra, 4:19 pm April 15, 2011:

  Tack Caroline, du ar da helt fantastisk med all din kunskap!

  Jag kollade runt, och det verkar faktiskt som att Debenhams av alla stallen saljer Smashbox. Jag gor nog sa att jag kollar vilken av markena som har bast nyans (eftersom det ofta ar ett problem for mig) och sa valjer jag utefter det.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen