Jazzhands

Kära Caroline

Kära Caroline

För det första; vilken underbar blogg du skriver. För det andra; vad mycket du kan. För det tredje, baserat på det första och andra; hjälp.

Jag sökte finna den ultimata doften. Det insåg att det var bara dumt, ty humöret skiftar ofta, och någon fixhet fann jag aldrig, inte ens bland de dofter jag älskade mest.
Problematiken är följande; mitt kunnande har nu mer eller mindre tömt ut alla doftmöjligheter som finns att tillgå. Jag vet inte var jag ska söka efter.
Låt mig beskriva mig i doft, vad som är uteslutet och vad som är uppskattat och vilka som är mina favoriter. Förhoppningsvis kan du Caroline, därur utgjuta något form av facit som jag kan rikta mig efter, och kanske några precisa dofter du tror att jag skulle kunna gilla.
Favoriter: Serge Lutens “Daim Blond“, Jil Sander “Sensual Jil“, Etat Libre d’Orange “Putain des Palaces“, Donna Karan “Cashmere Mist“.
Uppskattat: Sköljmedel med låtsasfriskluftsdoft. Unkna tyger. Gamla lakan, typ egendoft.
På herrsidan: Chanel “Allure Homme Édition Blanche“.
Uteslutet: Marina doftelement. Allt sportigt och fränt. Typ “Light Blue“. Ogillar också ros. Och “Flower by Kenzo“. Uppenbart blommiga dofter generellt. Ogillar extrem fraîcheur antagligen. Och det mesta från Chanels damavdelning.
Det finns också många dofter som jag uppskattar för att de är minnesrelaterade, exempelvis Jil Sander “Jil Sander Bath & Beauty” och Diesel “Green“.
Finns det någon gemensam nämnare? Och framförallt; finns det nya dofter därute som kan jag börja älska och som kan ersätta de trötta gamla men underbart utmärkta?
Tack för din tid, och din blogg.
Vänligaste hälsningar,
Emilie O

Vet inte varför, men jag får en känsla av att du skulle gilla Mugler Cologne. Smälter bra ihop med huden och luktar lakan, strykjärn och laundry musks.
Byredos Blanche, har du testat den? Som doftkudde och mjukmedel fast i mer komplex komposition, lätt som ett glatt sommarmoln.
Clean, som ju ligger på alla försäljningstoppar på varenda varuhus, är ett safe val om man vill ha en lätt doft, L’Eau d’Issey mer sofistikerat. Men varför spela safe? Smutsa till det lite, tycker jag.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen