Jazzhands

Lick these shiny, shiny boots of leather

Finns det någon parfym som luktar läder?! älskar din blogg. X
Asrinh

 

Absolut, det finns flera. Från rökig och söt, till nedsutten fåtölj-läder.

Bandit från Robert Piguet luktar saftigt av slm-lekar. Finns på NK. I alla fanns finns Piguet-dofter där.

Cuir Mauresque doftar sött, och kryddigt, som en läderväska som stått på vinden ett tag, med malkulor i. Daim Blond luktar också sött, av aprikos, och läder som gränsar mer till mocka. Båda från Serge Lutens. Båda svåra att få tag i, i Sverige.

Creed finns, bland annat på NK, kostar skjortan och luktar nyanvända Dr. Marten’s som gör debutpromenad ute i en barrig skog. Torrt, lerigt och fullt med tjära. Jag pratar om  Royal English Leather. Prova också Chanel Cuir de Russie som påminner i doften.

Billigare är Guerlain Cuir Beluga, som luktar delikat, lätt damhandske. Kanske sitter den på en blek fransyska på väg till L’Opéra för att se Tosca? Lancome Cuir (också lite billigare – ett relativt begrepp inom parfymvärlden) luktar svagt av läder och blommor, som en höstsadel som togs av under ridturen, och lades på en blombädd medan hästen fick beta och ryttarinnan rättade till håret.

Miller Harris Cuir d’Oranger, doftar som en pigg skritt i en apelsinlund medan Tabac Blond från Caron är den direkta motsatsen – luktar som en rökares gamla skinnpaj, full av tobak, cigarettaska och bensin. Ska väl du skita i.

Slutligen, en sofistikerad läderdoft som doftar lätt av mjuk, älskad läderjacka och nyplockad blombukett: Hermés – Kelly Caleche

Etiketter: , , , , ,

  • therese svensson, 6:46 pm April 13, 2011:

    jag blev KÄR i de här texterna *luktar i fantasin* – TACK!

  • Camilla, 12:39 pm April 22, 2011:

    Tack Caroline, för ännu ett fantastiskt inlägg! Läderdofter måste väl ändå vara Guds gåva till mänskligheten? Och om man vill ha en riktigt varm, mjuk och maffig läderdoft kan jag även rekommendera min favorit Cuir Ottoman från Parfum d’Empire. Här finns inget stramt och återhållet; det är kraftiga mockatoner, exotiska blommor, mjuk slingrande rök och varm, söt honungsdimma, och det är en sån där parfym som man bara inte kan sluta sniffa på. Samtidigt som det är en ”stor” doft håller den sig nära huden och bryr sig inte så mycket om att försöka imponera på andra personer runtomkring. Bästa sättet att beskriva den är nog som att smutta på en riktigt vällagrad, rökig, sammetslen maltwhiskey, framför en sprakande brasa med vinden vinande utanför … Jag tror att du skulle gilla den.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen