Jazzhands

Kompromissdoftande?

Hej!

Tack för en fantastisk blogg. Känslan när man ser att du uppdaterat med ett nytt, spännande parfyminlägg är alltid oslagbar. Nu till min fråga! Jag är 17 år och har, enligt min kära mor, en faiblesse för ganska tunga, “tantiga” parfymer som hon uttrycker det. Senaste tillskottet i min samling är Pradas L’eau Ambrée, som hon anser vara något för kraftig för en ung tanig flicka som jag. Personligen älskar jag mina tunga parfymer och är sugen på YSL’s Belle D’opium, som jag sniffat på och blivit förälskad i efter att du skrivit om den. Men vad anser du om detta “problem”? Ska unga tjejer spruta på sig Marc Jacobs Daisy och vara nöjda med det eller får man lukta som gammal överklassfarmor? Har du tips på några dofter jag borde vända mig till som en kompromiss om du anser detta behövas?
Tack på förhand!
Jenny

Det finns inga problem, bara möjligheter, brukar Gunde Svan säga. Och när det kommer till parfym så stämmer det alldeles utmärkt. Eller vänta lite, för omgivningen kan det ju såklart bli problem, som för din mamma. Men frågan är om det är ett verkligt problem, eller ett subjektivt problem för henne? Kanske – och här famlar jag såklart bara i luften – besvärar det henne mer att du använder vuxna parfymer, och att det påminner henne om att du börjar bli vuxen, än att du faktiskt luktar “fel”?
Det vet jag förstås inget om, men jag ser det inte som en omöjlighet eller helt otänkbar förklaring…
Nå, mycket beror nog lite på hur du doserar parfymen. Kör det tyngsta och tantigaste som du gillar, men dosera med måtta – då blir det genast en privatsak. Prada L’eau Ambrée är en stram doft, tycker jag, varken tantig eller högljudd. Och Belle D’opium är ju absolut ingen tung doft. Gamla Opium, den från 1977, är det däremot riktigt bra drag i. Varför inte testa något helt vansinnigt som Gucci Rush eller Giorgio by Giorgio Beverly Hills?
Kram till dig!

Etiketter: , , ,

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen