Jazzhands

B-lime-y!

….sen undrar jag om du, caroline, har någon koll på någon parfym som luktar lime? min original source-duschcreme tar slut nu och jag kommer sakna limedoften.

T

 

Ortigia säljs i små butiker här och var, har sett serien på NK men också på Coctail på Bondegatan här i Stockholm, och Gertrude på Smålandsgatan. Ortigia Sicilian Lime luktar – lime – och finns som tvål och body lotion och allt möjligt.

Med risk för att låta upprepande så nämner jag gärna Acqua di Parma, och deras blå medelhavsserie igen. De har alla möjliga citrusdofter där. Inte lime men bergamott, citron och apelsin, om det är så att en sofistikerad, italiensk citrusdoft också funkar för dig?

Jo Malones French Lime Blossom Cologne eller Azure Lime by Tom Ford är lyxiga limedofter att prova om du är utomlands.

Lime var en stor grej i parfymer på 1960-talet, tro det eller ej. Det var stort i cologner. Männen ville dofta fräscht, men citrondoften var redan upptagen av diskmedel och alla möjliga rengöringsmedel så parfymtillverkarna fick hitta på en ny, frisk citrusdoft att stoppa i parfymerna, som inte påminde om toalettrengöring, och kom fram till lime. Den finns därför ofta med i gamla cologner, som Old Spice Lime och sånt (en inte helt dum doft, förresten, i billighetsskiktet!).

Lime-iga cologner som Guerlain Homme L’eau, Guerlain Imperiale och Davidoff’s Good Life doftar friskt av den gröna lilla frukten du gillar. Jag har inte provat den här lime-colognen från Crabtree & Evelyn men den kanske också kan vara något för badrummet – snygg förpackning om inte annat, att ha stående lite nonchalant i badrummet.

Etiketter None

 • Pojkfröken, 9:15 pm April 24, 2011:

  I limesegmentet bör även Extracts of Lime från Geo F Trumper nämnas, sin gamlingstämpel till trots. Penhaligon har också återupptagit den i en dösnygg flaska.

 • Vanja, 10:30 pm April 24, 2011:

  Hej Caroline!

  Letar just nu efter en syrlig, fräshare vår/sommardoft som andas toner av smultron och vilda jordgubbar. Finns det kanske något som stämmer in på den korta beskrivningen?

 • Caroline Hainer, 10:08 am April 25, 2011:

  Spontant tänker jag på John Gallianos Parlez-moi d’Amour. Men det var också den senaste doften jag provade. Den luktar hallon och ros, kanske lite tung för den typ av sommarparfym du efterlyser…
  Paul Smith Optimistic kommer snart och den luktar enbart hallon. Jag lovar, hallonsaft och hallonläsk. Bara. Håll utkik efter den?

 • Erica, 2:21 pm April 25, 2011:

  Hej Caroline!

  Jag letar också efter en syrlig, fräschare vår/sommardoft. Men jag vill inte ha något som doftar av en enskild, specifik blomma, ingen vanilj och inga bär. Smultron och vilda jordgubbar hade i för sig varit alldeles underbart men hallon och “liknande bär” blir på tok för sött för in del.

  Min favorit är Burberry The Beat EdT men tyvärr tycker jag att den kan bli lite, lite metallisk. Sedan tycker jag även väldigt mycket om Chanel Chance Eau Tendre men den blir lite väl söt tror jag.

  Har du några tips/idéer?

 • Caroline Hainer, 1:06 pm April 26, 2011:

  Kom på en till limedoft! Comme des Garcons Energy C i lime!

 • Caroline Hainer, 1:06 pm April 26, 2011:

  Erica, vad tycker du om Jean Paul Gaultier, till exempel Classique?

 • Erica, 3:33 pm April 26, 2011:

  Har sniffat en del på Classique X. Den är god men inte riktigt jag. Fin och god men lite för fyllig, lite för lugn och vacker. Vill tro att jag är mer sprudlande än så. 😉

 • Sara, 4:45 pm April 27, 2011:

  Nu kommenterar jag på fel ställe, men kommentarsfunktionen var avstängd i inläggande gällande eyeliner och rouge.
  Det bästa sättet att få eyelinern svart som natten, utan att huden någonstans skymtar fram, är att lägga liner även under ögonfransarna, på kanten som är så att säga innanför ögonlocket. Då kommer du åt huden mellan fransarna från båda hållen, och resultatet blir dels svartare, och dels ger det också intrycket av tätare och fler ögonfransar. Detta funkar inte superbra med flytande eyeliner, men kak-, skugg- och gelliner är perfekt för ändamålet. En kajalpenna kan funka, men då färgar den oftast av sig när man blinkar på tårkanalen på undersidan av ögat, och det är ju inte alltid man vill ha den svart.

  Så, bästa sättet att få en ordentlig svart eyeliner! 🙂

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen