Jazzhands

Mer läskiga barn

Läskiga barn är en grymt bra undergenre inom film och teve. Börjar mer och mer prisa lill-ungen i Mildred Pierce som en av de riktigt, riktigt stora inom sin gebit.

Jag och kollegan Kalle gjorde en gång en lista på de ruskigaste filmbarnen till tidningen Chili. Minns att det var en fin lista. Children of the corn, Cameron Bright (som nu vuxit upp till en hunk – ack!), Omen-Damian och så vidare.

Då hade vi inte sett Mildred Pierce.

Ja, nu blir det lite mer Mildred Pierce. Men mest det äckliga barnet. I en scen trotständer hon en cigg framför morsan för att hon inte fick det hon önskade sig i julklapp.
Den kanske mest provocerande bilden av barnets förakt. Blåsa rök i ansiktet på sin mor. Vad är hon, tio? Tolv?

Att blåsa ciggrök i ansiktet på sin mor. Ja, det är så att man vill dra handen genom teven, greppa snärtans äckliga lilla kropp och skicka den till military school. Alternativt kölhala på något sätt.

Etiketter None

  • Aumua, 10:14 am April 25, 2011:

    Sett Hanekes feel good-rulle “Det vita bandet”? Them kids be sick yo!

  • Flemming Hummer, 11:47 am April 25, 2011:

    Barn som skrämmer mig är mera lillgamla ungar i komedier. (Och alla barn i komedier är ju lillgamla.) Dom som inte verkar ha haft föräldrar, utan varit tvungna att växa upp i en lakonisk självständighet, och samtidigt vara både ett stöd och putslustig underhållning åt föräldrarna. De skrämmer mig mer än Damien, och jag tycker mer synd om dem än barnen i The Wire.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen