Jazzhands

Kärleken till Thor är sthor!

Men gud vad jag älskar Thor. Filmen alltså, om åskguden med hammaren. Visst, nu är han här igen, på besök från ASGARD där hans pappa Anthony Hopkins tycker att han borde lära sig veta hut.

Thor är den allra ljuvligaste kalkon man kan se på bio just nu (eller i alla fall snart), jag blir glad bara jag tänker på hand vikingabröl och enorma bringa. Faktum är att han fått mig att omvärdera broilerkroppar helt, jag brukade föredra det slanka idealet men från och med nu gäller enbart broilers, muskelknuttar och byggare. De går så fint, som om överkroppen var stel och endast, likt en He-Man-docka bara kunde vridas i sidled. Bedårande, anser jag.

Nå. Thor. En av de roligaste sakerna (förutom Anthony Hopkins som Oden) är att denna actionbuskis är regisserad av Kenneth Branagh. Jag kan inte utröna om han faktiskt haft ambitioner eller bara lajjat. Tagit miljonerna och stuckit.

Hur förklarar man annars, till exempel, att den andra repliken som yttras är pajiga “Men Jane, du är astrofysiker, inte något annat…”
…och att Natalie Portman är astrofysiker.

Astrofysiker! Och som sådan jobbar hon i ett garage, fullt med anteckningsblock och fullklottrade papper. Såsom astrofysiker gör.

Älskar Thor, dock. Älskar att det finns en gliring till Iron Man i filmen, att Thor flyger med sin hammare som Stålmannen flyger – med armarna som en pil. Älskar att Loke heter “Loakee”.

Ja, herregud. Nu är det jag som köper torshammare och bär runt halsen. Asatron rules!

Etiketter None

 • Mireille, 12:52 pm April 27, 2011:

  Haha! Och blekta slingor i det kortklippta skägget och dom amorbågade ögonbrynen!

 • Purnörden Göran, 2:32 pm April 27, 2011:

  Att aesir har ett “frostigt” (hah!) förhållande till jötunn är väl inget konstigt?..

 • Flemming Hummer, 2:42 pm April 27, 2011:

  Thor ser onekligen ut som en blandning av strandraggare och reklam för groomingprodukter. Jag gillar annars hur Natalie Portman kan gå mellan ställföreträdande snyggve i såna här dumfilmer och grejer som Black Swan. (Det känns också som om hon håller en högre frekvens av Hollywood-filmer just nu än Micke Persbrandt gjorde med svenska filmer under perioden 1995-2005.) Alla vetenskapsmän arbetar förresten ur sina garage. Jag har själv varit partikelfysiker – så det är inte vem som helst som talar här – och jag kan berätta att jag alltid utförde mitt arbete bland trädgårdsverktyg och Volvo, det var behändigt att ha det så.

 • Jazzhands, 2:57 pm April 27, 2011:

  Göran, jag måste ändra det där. Nej, det är inget konstigt. Eller jo, det är skitkonstigt men på nån annan nivå då.

 • Jazzhands, 2:58 pm April 27, 2011:

  Men gud, nu måste jag ändra mitt hån mot fysiker också. Det gillar jag inte. Jag föredrar att ha mina fördomar ifred.

 • Flemming Hummer, 3:21 pm April 27, 2011:

  Jag har inte sett till några Natalie Portman på CERN dock, kan jag erkänna. De flesta fördomarna om fysiker är också sanna och värre, Big Bang Theory är blott en glamorös försköning av fysikertypen.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen