Jazzhands

Var finns snygga, tomma parfymflaskor?

Jag har en parfym som jag tycker mycket om men som har en tråkig flaska. Ytlig som jag är tycker jag att flaskan är en del av parfymupplevelsen och skulle därför förtvivlat gärna vilja hitta en annan, funktionsduglig men vacker flaska till min doft. Har du några tips på var man kan hitta sådant, alltså snygga, tomma parfymflaskor? Nästa vecka ska jag till London och jag tänkte att där borde det väl finnas om inte annat, men VAR ska jag leta? Det finns ju fasligt många gamla vackra parfymflaskor att hitta på nätet, men de flesta har ju haft parfym i sig. Går det på något sätt att få bort den gamla parfymlukten och använda flaskan till en annan doft eller är det inte att rekommendera? Skulle bli superglad om du hann svara innan torsdag nästa vecka eftersom det är då jag beger mig mot London. Tack för en kanonbra och intressant blogg!

 

Utmärkt fråga! Vore det inte underbart att ha en egen liten boudoir i sovrummet, fylla vackra flaskor med tryckpump med sina bästa dofter. Oh ja!
Precis som du säger är nätet fullt av underbara gamla flaskor. Tyvärr kan det ju mycket riktigt vara gammal parfym kvar i dem, och då fylls flaskan tyvärr av en härsken doft – och ful färg. Sorg!
Jag har inget superknep på hur man får dem rena, tyvärr. Men det har den här killen. Här finns också en del knep (observera fler länkar i högermarginalen). Att skölja i vodka verkar vara ett hett tips. Säkert är det den höga alkoholhalten som gör det, så annan sprit funkar nog?

Vad gäller gamla parfymflaskor har jag tyvärr heller inget äss i skjortärmen, men hoppas att några läsare kan hjälpa till? Däremot har jag ett riktigt bra London-tips att bjuda dig på (alltid nåt). Du får inte missa Les Senteurs, en av de bästa parfymbutikerna i världen. Personalen är tredje generationens parfymbutiksägare (hur romantiskt är inte det?) och tar in de mest sällsynta, exklusiva, udda och underbara dofter från hela världen. De verkar älska att hjälpa sina kunder hitta rätt dessutom. Kanske har de ett tips på en bra antikaffär eller liknande för fina, gamla flaskor?

Ledsen att jag inte kan hjälpa dig, men jag skulle jättegärna höra från dig om du får något tips!

Hoppas att din London-resa blir bra.

Caroline

 

 

Etiketter None

 • Erica, 2:17 pm April 27, 2011:

  ville bara tipsa om att Lisbeth Dahl har många fina parfymflakonger. Kika här fom s. 44 http://www.lisbethdahl.dk/files/html/SpringSummer2011.html

 • emilie, 3:12 pm April 27, 2011:

  IKEA har en trio tjusiga parfymflakonger designade av Sarah Fager för knappa hundralappen (99kr!). http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60176893

  Sedan vet jag inte hur pass bra flaskorna är, men det duger nog att ha lite åt gången i, uppställt på sminkbordet (om man har turen att ha ett sådant).

  Annars kan det vara värt att kolla Tradera. Har sett att det dyker upp oanvända kristallflakonger lite då och då.

 • Kattis, 3:37 pm April 27, 2011:

  Hej Caroline

  Vet inte om du såg min kommentar angående Senteur d’ailleurs (Bryssel) som jag skrev förra veckan. Jag besökte butiken då och fick superproffsig hjälp. Jag fick som sagt uppge mina favoritparfymer och “mannen i affären” fick fram en underbar doft genom att blanda Etros Heliotrope och Shaal-Nur. Perfekt för mig! Även om det blev något dyrt… Butiken är som sagt väl värd ett besök. Och på samma gata ligger en butik med bara Annick Goutals parfymer!

 • Caroline Hainer, 4:01 pm April 27, 2011:

  Kattis! Jo men just det! Såklart! Det lät ju som en dagstur till himlen! Jo, jag kan tänka mig att det sved lite i plånboken…men å andra sidan är ju pundet lågt nu…? Och hur kan man värdera flärd etc etc…

  Jag längtar dit nu.
  När jag var där blev jag bara så paff och förstummad att jag inte fick fram ett ord, gick bara runt och nickade.

 • LisaMarie, 6:38 pm April 27, 2011:

  Tack så mycket för ditt snabba svar! De där artiklarna om hur man gör rent gamla flaskor verkar väldigt användbara, ska definitivt ge det en chans eftersom jag som sagt hittat en hel del fina gamla flaskor.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen