Jazzhands

Sol, sommar, cerise

Det är svårt att inte charmas av vårens och sommarens glada Saint-Tropez-färger på läppar och kinder.

YSLs cremeblushers (345 kr) är några av de bästa på marknaden. De är dryga (det är heller inte meningen att man ska ha en stor, fet ceriserosa ring på kinden, man tar lite, lite, lite på fingret och blandar i lätta duttdrag), de är alltid smickrande och de ger en naturlig finish, med lätt, lätt glow.

Kan verka crazy med cerise på kinden, men som alltid så handlar det om balans. En liten kindkyss i ett annat naturligt, kanske lagom glossigt, ansikte.

 

Gillar också Korres Raspberry antioxidant liquid lipstick (198 kr). Dryga även dem, bra färgpigment som är fuktigare och krämigare än ett läppstift men med mindre glans än ett gloss. Och man slipper den där “hårstrå som fastnar på läpparna”-effekten som jämte pollen kan vara vårens jobbigaste grej.
Just det, något om färgerna. Alltså, det kanske inte alltid faller sig helt naturligt att ha cerise eller stark fuschia på läpparna, då kan en sån här slamkrypare vara en bra kompromiss. Man får effekten men inte färgen, så att säga.

 

Sen kan jag såklart inte stirra mig mätt på de här soldrypande, somriga bronzerfärgerna från Chanel. Ska man inte på lyxkryssning i Karibien i sommar kan man i alla fall låtsas… 550 kr kostar det lilla bronzerkitet som ger färg och solbränna direkt. Dyrt? Antagligen. Men lyckligtvis är färgerna dryga (har jag använt det ordet förut?) och flexibla. Alltså, kanske låter man borsten glida över till det mer aprikos-beige nu på våren, men mer åt det bruna framåt sensommaren?

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

 • Liza, 1:17 pm April 29, 2011:

  Hej Caroline och tack för alla tips och råd som du delar med dig av!

  Min fråga är om du tycker det är okej att köpa budgetparfym?
  Jag är student och har det lite för knapert för att lägga ut pengar på en parfym just nu, men jag vill ju ändå dofta fint nu på sommaren och allt. Jag uppskattar verkligen dofterna från honoré des prés, i synnerhet Love Coco som du nämnde i ett dina senaste inläggen. Men det är tyvärr ett faktum att de är för dyra för mig!

  Så nyligen spanade jag på Yves Rocher som verkligen har billiga parfymer, och de hade någon som skulle dofta kokos, plus en annan som skulle ha hallon i sig (också en uppskattad doft för mig). Vad tror du om att köpa en parfym från den här sidan? Eller har du några andra tips på sidor eller märken som erbjuder unika dofter till väldigt bra priser? Eller bör man hellre gå utan parfym om man inte hittar den absolut rätta parfymen inom det rätta priset?

 • Sandra, 10:09 am April 30, 2011:

  Ã…h, måste prova det från Korres. Jag använder vanligtvis deras läppbalsam på burk i färgen Rose som är alldeles bedårande, och allt annat jag provat (dock hudvård) har varit med goda resultat. Tack för tipset!

 • Caroline Hainer, 10:52 am April 30, 2011:

  Jag är riktigt nöjd med dem, det är en bra formula/konsistens och färgerna blir bra. Sen får man kanske ta det där med supernaturliga/organiska ingredienser med en nypa salt men hey…

 • Sandra, 12:36 pm April 30, 2011:

  Låter suveränt. Ja, det har du absolut rätt i!

 • Caroline Hainer, 1:37 pm April 30, 2011:

  Ett annat gloss/stift i samma “naturliga-ingredienser”-familj och prisgrupp är Lumenes Lingonberry Lip Lacquer.

  http://www.kicks.se/lumene/lingonberry-lip-lacquer-p15003

  Det är en mer regelrätt gloss, med glans, seg konsistens och hårstrå-som-fastnar-problem. MEN färgen är mer som ett stift – krämigt täckande. Det ska också vara fritt från parabener och annat, och är på så vis närbesläktat med Korres.

 • Sandra, 10:18 pm May 1, 2011:

  Typiskt, var på jakt efter det idag utan resultat! Förresten, en vän påstod att Korres gått i konkurs – har du hört något om det? De från Lumene ser också jättefina ut (ett minus såklart för hårstrå-problemet). Jag får vänta tills jag kommer hem till Sverige nästa gång.

  Ã…h, jag köpte Laura Mercier’s tinted moisturizer till slut! Väldigt nöjd.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen