Jazzhands

Okej att köpa billig parfym?

Hej Caroline och tack för alla tips och råd som du delar med dig av!

Min fråga är om du tycker det är okej att köpa budgetparfym?

Jag är student och har det lite för knapert för att lägga ut pengar på en parfym just nu, men jag vill ju ändå dofta fint nu på sommaren och allt. Jag uppskattar verkligen dofterna från Honoré des prés, i synnerhet Love Coco som du nämnde i ett dina senaste inläggen. Men det är tyvärr ett faktum att de är för dyra för mig!
Så nyligen spanade jag på Yves Rocher som verkligen har billiga parfymer, och de hade någon som skulle dofta kokos, plus en annan som skulle ha hallon i sig.
Vad tror du om att köpa en parfym från den här sidan? Eller har du några andra tips på sidor eller märken som erbjuder unika dofter till väldigt bra priser? Eller bör man hellre gå utan parfym om man inte hittar den absolut rätta parfymen inom det rätta priset?

 

Det är en bra fråga du ställer, för självklart har inte alla råd att splasha femhundra, upp till tusen kronor på en flaska parfym. Generellt är mitt svar att så länge du själv inte tycker att parfymen luktar billigt eller av sämre kvalitet så ska du självklart köpa en doft du gillar!

Det finns många bra parfymer i det billigare segmentet, som Body Shop, L’Occitane och Yves Rocher. Ett annat roligt märke är Crazylibellule som gör söta små parfymstift. Demeter är också billiga, en flaska går på 99-150 kronor men de är oerhöert flyktiga och doften försvinner snabbt. Har du inga problem med att bära cologne (för män alltså) så prova Tabac.

Sen ska man inte dra alla kändisdofter över en kam, vissa av dem är riktigt bra, och de kan i regel säljas för en lite mindre peng än andra, tyngre namn. Visst, det kanske inte känns helt bekvämt att ha Britney Spears Fantasy alla gånger, men kompositionen är inte dum. SJPs Lovely är en modern klassiker, Beckhams har några som är absolut godkända och Gwen Stefanis är bra.

Man kan också ibland köpa mindre flaskor på taxfreen, i tjusiga små samlingar, till exempel fem olika samples från Chanel eller liknande. Oljor och doftoljor är ett annat sätt att komma billigare undan men det är en helt annan värld, där får man verkligen botanisera.

Tycker du verkligen, verkligen om en parfym från något större brand (tyvärr hör inte Honoré des Prés dit) så kunde ett slags mellanting kanske vara att köpa deon eller en annan kroppsprodukt?

Etiketter None

 • Liza, 9:29 pm May 2, 2011:

  Tack för svar Caroline!
  Har ett brett sortiment och leta bland nu märker jag, hoppas jag hittar ett par guldkorn. Såg på Demeter att de hade parfym som skulle lukta popcorn, sushi och begravning.. Lät lite suspekt. Crazylibellul var jättefina. Har du testat någon av dem?

 • Caroline Hainer, 10:08 pm May 2, 2011:

  Jag har testat dem i den här butiken på Södermalm:
  http://candybag.jetshopmini.se/marken/crazylibellule-and-the-poppies-c-182-1.aspx

  Jag måste säga att jag inte minns någon särskild doft, jag tror jag provade dem mycket snabbt, men att helhetsintrycket var bra. Sen är det ju så lätt att falla för underbara små saker i vackra förpackningar…hur kan man låta bli, liksom? Bor du i Stockholm kanske du kunde kila in och testa till exempel styrkan och om de försvinner snabbt? Stift brukar ju i regel hålla en stund!

 • Gilles, 2:00 pm August 16, 2011:

  Jag gillar http://billiga-parfymer.com för att de jämförar priserna

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen