Jazzhands

Några snabba tankar om Girl with the Dragon Tattoo

1. Eftersom David Fincher låter psykopaten lyssna på Enya i filmen är han numera min nya kung och andliga ledare.

2. Blomkvist/Craig läser liksom jag lokaltidningen Södermalmsnytt.

3. Daniel Craig kompenserar för sin korthet genom att gå bredbent.

4. Jag känner alltså en person som har en roll som “journalist” i filmen. Han är journalist i vanliga fall också. AUTENTICITET!!!

5. Men den autenticiteten försvinner när David Fincher tror att gemene samhällsjournalist ser ut som Joel Kinnaman och bär finbyxor och väst på jobbet.

Etiketter None

 • Flemming, 9:37 am December 14, 2011:

  Roligt med Enya faktiskt. Psykopater på film burkar lyssna på korala verk, ju äldre desto bättre, Hannibal Lecter Bachs Goldbergvarationer och italienska stråkvartetter. (Tommy Lee Jones ruggige Irländske bombman i den där sunkiga filmen med Jeff Bridges där han är brandman föredrog förvisso U2.) Men Enya, det är mycket skojigt, en liten släng åt Sagan om Ringen-fans dessutom.

 • Jazzhands, 11:32 am December 14, 2011:

  En vän till mig födde barn på någon slags klinik där man fick välja musik själv, att spelas under förlossningen. Hon valde diverse hårdrock. Barnmorskorna var chockade, de flesta brukade tydligen välja Enya.

 • Doktorn, 4:02 pm December 14, 2011:

  Jag jobbar på en klinik där vi utsätter patienter för rätt så obehagliga undersökningar, till tonerna av just Enya (musik skall ha valts för att den har någon form av lugnande verkan på de stackars uppskrämmande sjuklingarna).

  Jag förstår precis vad Fincher menar, Enya är riktig psykopatmusik (lyssna på låten Marble Halls). Det värsta är att jag har att börja gilla henne…

 • Jazzhands, 10:48 am December 15, 2011:

  Men berätta mer om detta för guds skull!!!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen