Jazzhands

Ett porträtt av vinnaren som ung

Jag och terapeuten gör en deal. “Klarar du det då?” frågar han.
Jo, men det ska jag väl klara, säger jag.
Klarar du det, frågar han igen.
Ja. Jag klarar det.

Dealen är hemlig, den är mellan mig och terapeuten. Eller mellan mig och mig, vilket man nu vill.

Jag vidtar åtgärder och förändringar nu. Jag är 35, det där dags att om inte krisa så byta riktning. Jag väljer det senare. Och nej, inte byta riktning sådär dramatiskt, jag ska inte välja ny karriär, läsa genusvetenskap eller designa barnkläder eller nåt. Men jag har ett nytt halvtidsjobb på gång. Det kommer att ge mig struktur och ett vardagsschema, vilket för mig är ovanligt för att inte säga unikt.

Så jag ska jobba halvtid på kontor. Eller okej, redaktion/byrå. Sen ska jag avsätta minst en schemalagd dag i veckan åt att skriva boken. Den där satans boken som bara ligger och skvalpar. Urlakad och medvetslös. Men ett bokförlag som visat intresse ingjuter hopp och motivation.

Annars går det inte. Alltså, att under mina flexibla, ever-changing dagar skriva en artikel och sen utbrista för mig själv “Nä, nu lägger vi jobbet åt sidan och öppnar det här dokumentet på 300 000 tecken och ser om jag kan få rätsida på det istället” händer ju inte. Så schemaläggning är den enda möjligheten. Och det är på gång. Väldigt mycket på gång.

Och löpningen. Fortsatt löpning ingår också i vinnarplanen. Igår sprang jag så att svetten lackade och jag såg ut som en skön idiot under tiden eftersom jag log vitt och brett när endorfinerna kickade in. High on life, man. High on life! Nån löpardude i full löparoutfit sprang bredvid. Han blev vinnaren denna gång, inte jag. Men det är okej. Jag vinner nästa gång och nästa år vinner jag sådär i allmänhet, tror jag. Bok och allt.

Etiketter None

 • håkanc, 1:19 pm December 15, 2011:

  Jag kommer köpa skiten ur den där boken, bara så du vet. Har redan förhandsbokat på Adlibris.

 • Lotta Losten, 2:21 pm December 15, 2011:

  Ja jäklar vad jag ska köpa din bok när den kommer ut! *lyfter din arm högt högt i luften i en segergest och skriker “DU är vinnaren!”*

 • Göran, 4:01 pm December 15, 2011:

  Jag gillar vårt gym, där finns det bara ett löpband och alltså är jag alltid vinnaren

 • Jonas, 5:08 pm December 15, 2011:

  Var förhandsbokar man?

 • Jazzhands, 6:18 pm December 16, 2011:

  Jazzhands läsare är de bästa läsarna. Jag vet ofta/ibland inte vilka ni är eller hur ni hittat hit. Desto gladare är jag för att ni gjort det och för att ni stannar.

  Och nej, ingen förhandsbokning ännu. Men boken tillägnas er. Det är helt säkert.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen