Jazzhands

Bekanta kvarter, bekanta känslor

cummings
Jag träffar terapeuten för ett avstämningsmöte, vårt sista. Vi har avslutat terapin men detta sista möte bokade vi in innan jag reste bara för att kolla att allt är på banan. Och det är det.
Vi pratar om LA kontra Stockholm. Alltså, som jag ser det. Varför jag mår bättre där än här, generellt. Och dels är det ju känslan av bortrest som är laddat med känslan av äventyr och semester. Dels är det regelbundenheten, vanorna jag skaffat och skaffar mig där. Men det är också distansen, känslan av att vara ifred. Där kan ingen nå mig. Till och med mailen når mig inte förrän när jag har kontroll över dem. När jag jobbar, när jag är aktiv ligger folk i Sverige hemma och sover. Det blir ett andrum.
Detta pratar vi om.
Och om hur jag plötsligt, en vecka efter ankomst, vadar i stress. Tre recensioner denna vecka, två grejer för Aftonbladet, tre andra uppdrag och så jobb för Sandqvist-tidningen som jag vikarieredaktörar. Möten, möten. Lunchmöte, middagsmöte. Många koppar te. Helt otroligt, denna känsla känner jag igen. Denna ekorrhjulskänsla. Jag gillar den, den är bekant. Men samtidigt är det också en del av den jag flyr när jag reser iväg.

Etiketter None

No comments

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen