Jazzhands

Heta jazz-tipset!

smoothjazzwjjz
När jag behöver jobba ordentligt går jag till Starbucks eller Espresso House. Starbucks är lite dyrare men har mer pålitligt wifi. Espresso har bättre fåtöljer och finns på fler ställen.
En sak är dock båda lika bra på: menlös bakgrundsmusik. Jag imponeras varje gång av deras förmåga att hitta lagom okomplicerad, oansenlig musik som spelas på föredömligt låg nivå utan att reta minsta lilla nerv i kroppen. Mild nog att lugna lite där den ligger och myser i bakgrunden. Melodisk nog att få mig att inte nicka till och stupa över datorn av stress blandat med uttråkning.
Espresso House kör mer anonyma soft jazz-grejer, inte sällan utan sång. Tänk Baker Street.
Starbucks försöker profilera mer och kör Norah Jones, mesig soul och ibland, om man har tur, lite skön Nick Drake. Ibland kan någon Kenny G-liknande tune slinka med men det har jag absolut överseende med. De är amerikanska, trots allt. Och hittills har de aldrig besvärat mig med Michael Bublé vilket jag också ser som en bedrift.

Etiketter None

  • Mannen i Hatten, 5:42 pm October 19, 2015:

    Jag har gjort samma iaktagelse som du. Flera gånger om dessutom. Oftast händer det tyvärr när jag känner igen någon låt. Jag vet inte om det är den låga volymen och den typiska inredningen, eller alla unga shoppingtjejer och latte-föräldrar eller om min musiksmak egentligen är så medhårs och ointressant? Kanske är det någon slags kombination av alltsammas. Oavsett så gillar jag det inte.

  • Jazzhands, 7:42 pm October 19, 2015:

    Ur någon slags njutningssynpunkt är det ju besvärande, såklart, att tvingas lyssna på Kenny G. Men ur jobbsynpunkt tycker jag det är idealiskt. Jobbar betydligt sämre hemma eftersom jag bestämmer över den eventuella musiken.
    Unga shoppingtjejena är ett nödvändigt ont, antar jag. Men på Espreso House på Norrlandsgatan finns ett litet fort man kan krypa upp i om det är ledigt. #goals

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen