Jazzhands

Ångest varje gång jag öppnar kylen

Varför köpte jag två komma två kilo högrev? Ingen anledning.
Det stod så i receptet. Hittade en skön bok som heter “Resa till Frankrike” från 60-talet. Såg ett recept på boeuf bourgignon och tänkte “mais oui”.

Två och ett halvt kilo högrev skulle man ha.

Men det kan ju inte varit för fyra personer, det måste varit för tjugofem. Jag har nu en stor, blodig, äcklig bit högrev i kylen, trots att jag gjort gryta på den varje dag i fyra dagars tid nu. Har jag köpt grisen Särimmer?

Fuck you, högrev.

Etiketter None

  • Flemming, 1:56 pm September 8, 2010:

    Köttfärs är annars ett problem för mig, de är ju inte precis anpassade efter sk ensamhushåll (jag har ett ensamhushåll hemma). Gillar inte att göra för mycket mat och gillar inte att ställa in varken en rå köttfärsklump eller lagad mat i kylen. Så jag köper råbiff, det finns i små paket. Behöver man inte steka på så mycket heller. Lite dyrare än vanlig nötfärs, men det är det tamefan värt.

  • Flemming, 1:56 pm September 8, 2010:

    Köttfärs är annars ett problem för mig, de är ju inte precis anpassade efter sk ensamhushåll (jag har ett ensamhushåll hemma). Gillar inte att göra för mycket mat och gillar inte att ställa in varken en rå köttfärsklump eller lagad mat i kylen. Så jag köper råbiff, det finns i små paket. Behöver man inte steka på så mycket heller. Lite dyrare än vanlig nötfärs, men det är det tamefan värt.

  • Pia, 9:32 am September 9, 2010:

    Gör en enda stor gryta och frys in i mindre portioner. Köttbiten försvinner och du har färdig mat klar i frysen för de där dagarna när man inte riktigt orkar.

    /Äckelhurthusmor

  • Pia, 9:32 am September 9, 2010:

    Gör en enda stor gryta och frys in i mindre portioner. Köttbiten försvinner och du har färdig mat klar i frysen för de där dagarna när man inte riktigt orkar.

    /Äckelhurthusmor

  • Jazzhands, 9:49 am September 9, 2010:

    Det vilar något så osexigt över att frysa in mat bara. Men det kanske är ett hinder man måste ta sig över?

  • Jazzhands, 9:49 am September 9, 2010:

    Det vilar något så osexigt över att frysa in mat bara. Men det kanske är ett hinder man måste ta sig över?

  • Daniel, 5:45 pm September 9, 2010:

    Om du en dag vill bli vuxen, måste du nog komma över din frysa-in-mat-fobi… Eller bo på Strandvägen, med allt vad den livsstilen innebär.

  • Daniel, 5:45 pm September 9, 2010:

    Om du en dag vill bli vuxen, måste du nog komma över din frysa-in-mat-fobi… Eller bo på Strandvägen, med allt vad den livsstilen innebär.

  • Jessica, 5:06 pm September 15, 2010:

    Jag är generellt en hurtig jävel, men jag har upptäckt något märkligt med att frysa in storkok: de fungerar ungefär som Dvärgabröd i Terry Pratchetts Discworld – man kommer alltid på nåt man hellre äter än att arsla sig med att plocka fram storkoket ur frysen. De blir liggande tills frysbrännan tar dem. (Detta fenomen, uppfunnet av någon microtillverkares reklambyrå i TV3s barndom)

    K. Make älskar rester ur kylen, men äter hellre pitabröd doppade i senap med Tom och Jerry-kex än tar fram något ur frysen. Det är möjligt att han var ensamhushåll lite för länge.

  • Jessica, 5:06 pm September 15, 2010:

    Jag är generellt en hurtig jävel, men jag har upptäckt något märkligt med att frysa in storkok: de fungerar ungefär som Dvärgabröd i Terry Pratchetts Discworld – man kommer alltid på nåt man hellre äter än att arsla sig med att plocka fram storkoket ur frysen. De blir liggande tills frysbrännan tar dem. (Detta fenomen, uppfunnet av någon microtillverkares reklambyrå i TV3s barndom)

    K. Make älskar rester ur kylen, men äter hellre pitabröd doppade i senap med Tom och Jerry-kex än tar fram något ur frysen. Det är möjligt att han var ensamhushåll lite för länge.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen