Jazzhands

Gårdagen och framtiden

Jag är van vid junkets men ovan vid dygnslånga pressevents för nya, revolutionerande teknikgrejer. Men allt har en första gång och igår fick jag och sextio andra journalister från hela Europa en första glimt av den här grejen.
Det är ett hemvideosystem, en platt-tv med allting inbyggt. En platt-tv med extra allt: Blue-Ray, högtalare, spela-upp-musik-från-iPod…och med bara en enda fjärrkontroll med typ sex knappar på, för hela kalaset!

Imponerande. Liksom priset: 70 tuss (!).

Några roliga saker och observationer från ett dygn tillsammans med geeks:
1. Ljudman ska demonstrera hur bra ljudet är, och hur enkelt det är att gå från till exempel tv till Blue-Ray, och spelar upp ett klipp med “lovely Shakira singing for us“.
2. Han visar en annan grej, med fantastiskt ljud, och väljer här en framförande av Michael Bublé. Den fantastiska ljudtekniken gör Bublé rättvisa och låter oss uppleva “the experience you have come to expect from Michael Bublé“.

Etiketter None

 • Flemming, 4:35 pm September 29, 2010:

  Slår aldrig fel, de värsta teknofilerna har alltid den sämsta smaken. En audiofil snubbe jag jobbade med betalade 100000 för ett par högtalare. Hans favoriter var Brand New Heavies.

 • Flemming, 4:35 pm September 29, 2010:

  Slår aldrig fel, de värsta teknofilerna har alltid den sämsta smaken. En audiofil snubbe jag jobbade med betalade 100000 för ett par högtalare. Hans favoriter var Brand New Heavies.

 • Jessica, 12:42 pm September 30, 2010:

  Jag har en teori om det. De skiter i musiken och väljer sånt som har högt produktionsvärde. Det märks inte minst på hur… eklektiska de kan visa sig vara. Den största audiofil jag någonsin träffat (en före detta chef) spelade, med samma varma själ, Ted Nugent och Andrea Bocelli (stavas det så?)

  Han hörde knappt musiken, utan satt och lyssnade efter nåt brus eller vad det var.

 • Jessica, 12:42 pm September 30, 2010:

  Jag har en teori om det. De skiter i musiken och väljer sånt som har högt produktionsvärde. Det märks inte minst på hur… eklektiska de kan visa sig vara. Den största audiofil jag någonsin träffat (en före detta chef) spelade, med samma varma själ, Ted Nugent och Andrea Bocelli (stavas det så?)

  Han hörde knappt musiken, utan satt och lyssnade efter nåt brus eller vad det var.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen