Jazzhands

Frågelådan x 2

Hej Caroline!
Vill även jag tacka för en underbar blogg!
Såg att du tipsade om lite nya parfymer i detta inlägget och hoppas även jag få hjälp av dig! Är så sugen på att hitta en ny doft,men har svårt för att gå runt och prova på Åhlens (där de dessutom inte är så hjälpsamma tyvärr) tills man blir helt yr.
Jag har tidigare haft Viktor&Rolf “Flowerbomb”, Anna Sui “Suidreams”, Calvin Klein “Euphoria” och Comme de Garcons “2″. Gillar både att de två första är har ganska vanilj-aktig (?) söt doft och att de två senare är ganska tunga. Fick även Marc Jacobs “Daisy” i present men den gillade jag inte alls…kändes lite för lätt på något vis.
Ja du hör ju,jag är minst sagt förvirrad och skulle verkligen bli så glad om du har tid att ge mig lite bra tips!
Tusen tack på förhand!
Moa

 

Hej Moa!

Tja du…du gillar både vanilj och sötma, men också tyngd. Gärna på samma gång? I så fall är det kanske orientals du ska sikta in dig på. Eller kanske dofter med patchouli, lite musk och rökelse i botten? Varför inte testa något dunkelt och lortigt från 1920-talet, som Shalimar? Opium?
Eller Estée Lauders underbara Sensuous Noir, om du vill börja “light” och modernt. Angel är ett annat alternativ.
Narciso Rodriguez
har ju också ett helt batteri av muskiga dofter, till exempel Narciso Rodriguez for her som är mustig, murrig, mörk men inte tung.
Ja, inte så mycket nytt bland de förslagen direkt, men det beror på att de är utmärkta dofter. Vill du istället ha något lite mer krävande eller ovanligare kanske Tea for Two från L’Artisan kan vara något, den luktar som en kopp med het, rökig lapsang. Inte allas kopp te (!) men kan vara värd att prova. Garanterat inte den vanligaste parfymen på sminkbordet. Men det är å andra sidan inte Comme des Garcons 2 heller.

 

Hej!

Jag har en body lotion som är från Bath and Body Works. Denna lotion är från deras serie Japanese Cherry Blossom. Doften beskrivs som ”a seductive and mysterious floral scent, inspired by the exotic gardens of Japan”. Dock uppfattar inte jag den här doften som speciellt orientalisk eller blommig, men kan heller inte beskriva den på något bra sätt. Den här doften är för mig… varm. Den är sensuell utan att vara överdriven, den är inte för tung, men heller inte för fräsch, den är inte för feminin utan drar nästan över lite åt det maskulina hållet (påminner lite om L’homme av YSL på något vis). Jag får alltid komplimanger när jag har denna lotion, och själv älskar jag den. Men nu är det så att jag gärna skulle vilja ha en parfym som doftar likadant. Jag har varit på jakt efter en parfym som luktar såhär i flera år, utan resultat. Det finns en Eau de Toilette i samma serie, men den går inte att köpa eller beställa till Sverige. Så jag undrar om du vet någon parfym som påminner om denna? Eau de Toiletten beskrivs såhär:
Fragrance Top Notes: Asian pear, Fuji Apple and Ume Plum
Fragrance Mid Notes: Japanese Cherry Blossom, Butterfly Lily, Kyoto Rose, Mimosa Petels and Hedione
Fragrance Base Notes: Vanilla Rice, Imperial Amber, Silk Musk, Cinnamon Incense, Himalayan Cedarwood and Creamy Sandelwood

Eller tycker du att jag ska försöka få tag på Bath and Body Works Eau de Toilette i denna doft, utan att ha provat den? Tror du att den kommer dofta likadant som min body lotion?

Tack så jättemycket på förhand!

Anna


Hej Anna!

Gillar du doften gör du säkert bäst i att skicka efter parfymen (se upp för tull!). I vilket fall som helst kommer den säkert att komplettera din body lotion bra. Perfekt underlag för layering!
Det finns kroppsprodukter som ska dofta Japanese Cherry Blossom från Både L’Occitane och Korres. De finns ju tillgängliga i Sverige, de kanske kan vara alternativ till din body lotion? Beroende på om du gillar dofterna, såklart. Men det kanske kan vara värt att provdofta på dem? De ersätter ju inte parfym, men de kanske i alla fall gör så att du slipper beställa från USA när din favoritlotion tar slut? Om man har tur.

Etiketter: , , , , , ,

 • T, 6:40 pm April 2, 2011:

  anna har väl säkert redan koll på det, men the body shop har ju en parfym och lotion som heter just japanese cherry blossom..

 • B, 7:21 pm April 3, 2011:

  Hej! Jag undrar om du har svar på en sak: jag har läst på nätet, på lite olika bloggar, om grapefruktskärnextrakt och hur det ska göra underverk för huden. Är det nåt du vet nåt om? en del verkar säga att det är jättestarkt och nästan fräter medan andra säger att det är en mirkalekur. Tack på förhand!

 • Jana, 11:07 am April 4, 2011:

  vad menar man med rökiga dofter? kan du tipsa om någon med rökiga noter, som jag kan gå och lukta på?

 • Caroline Hainer, 2:07 pm April 4, 2011:

  En rökig doft luktar som den typ av rök som kommer när man röker något typ en fisk, eller svart te. Inte cigarettrök.
  Tänk en kopp rökigt te, som lapchang eller gunpowder. Tänk på tjärade båtar, lite grann. Inte rök per se men besläktat.
  Byredos Rose Noir är väldigt rökig. Miller Harris Feuilles de Tabac är rökig, och luktar till och med tobak. Burberry London for Men och Bulgari Black är lätt rökiga. Chanel Chanel N°22 också. de borde du kunna hitta och prova. Vore kul att höra vad du tycker om rökigheten!

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen