Jazzhands

Jag välkomnar hatet

oprah

Äntligen är det okej att hata Oprah! Jag har länge propagerat i detta tysta för detta men har motarbetats av högre makter. Men nu verkar vindarna vända, och jag välkomnar denna utveckling. Detta är i sanning en glädjens dag!

Jag. hatar. Oprah.

Jag hatar hennes krokodiltårar, hennes råd som ska låta genomtänkta och smarta (“Det är viktigt med tid för sig själv”), hennes livsstilsmumbojumbo (“Jag har insett att ordning gör det lättare att leva”) och hennes fejkade engagemang i allt från barnhemsbarn i Johannesburg till dokumentärfilmare.

Jag ser igenom dig, Oprah Winfrey. Jag ser en dollarsedel av plast i ditt hjärta.  Du är falsk och jag hatar dig.

Nu har drottningen av dagteve petats ned från förstaplatsen på Forbes lista över de mäktigaste kändisarna (en plats hon innehavt i ett sekel, ungefär) till förmån för Angelina Jolie. (På vilket sätt Angelina är mäktig är förstås en annan relevant diskussion.) Betyder detta att Oprah börjar förlora greppet om den amerikanska hemmafrun? Vågar man hoppas på att man nu börjar inse att hela Oprah-maskinen, bokklubb och tidning och allt, egentligen bara är en luftbubbla? Vågar man hoppas på att mänskligheten äntligen ser att Hin Håle är en programledarkvinna med mycket mascara? Jag håller inte andan direkt, eftersom hon vilselett så många, men jag hyser ändå mer hopp än någonsin.

Etiketter None

 • Malin, 11:45 am June 5, 2009:

  Det allra värsta med Oprah tycker jag är hennes självupptagna sätt att ständigt avbryta folk och berätta vad de egentligen menar/känner/tycker/tänker. Värst är det nog när Dr Robin (eh, varför kan jag hennes namn? Guud!) ska ge allvarliga psykologiska råd som det proffs hon är (?) och Oprah bara: Du menar så här och så här och när jag gick igenom samma sak gjorde jag så här och det hjälper”. Klart, reklam, och Dr. Robin sitter där med imaginär bister rynka i botoxpannan och är tacksam för sin saftiga lönecheck i alla fall.

 • Malin, 11:45 am June 5, 2009:

  Det allra värsta med Oprah tycker jag är hennes självupptagna sätt att ständigt avbryta folk och berätta vad de egentligen menar/känner/tycker/tänker. Värst är det nog när Dr Robin (eh, varför kan jag hennes namn? Guud!) ska ge allvarliga psykologiska råd som det proffs hon är (?) och Oprah bara: Du menar så här och så här och när jag gick igenom samma sak gjorde jag så här och det hjälper”. Klart, reklam, och Dr. Robin sitter där med imaginär bister rynka i botoxpannan och är tacksam för sin saftiga lönecheck i alla fall.

 • Julia, 4:14 pm June 5, 2009:

  Har du sett Newsweek-artikeln som punkterar? Ã… SÃ… UNDERBART.

 • Julia, 4:14 pm June 5, 2009:

  Har du sett Newsweek-artikeln som punkterar? Ã… SÃ… UNDERBART.

 • Sjumilakliv, 6:28 pm June 5, 2009:

  Oprah som djävulen? Hm, varför inte.

 • Sjumilakliv, 6:28 pm June 5, 2009:

  Oprah som djävulen? Hm, varför inte.

 • Caroline, 9:55 pm June 5, 2009:

  Newsdeskartikeln gjorde så att jag fick en tår i ögonvrån av lycka. Men varför nu? Varför kunde man inte skrivit något sådant för flera år sedan? Jag har varit Oprah-hater for years. Vittnen finns. Och jag har känt mig ensam.

 • Caroline, 9:55 pm June 5, 2009:

  Newsdeskartikeln gjorde så att jag fick en tår i ögonvrån av lycka. Men varför nu? Varför kunde man inte skrivit något sådant för flera år sedan? Jag har varit Oprah-hater for years. Vittnen finns. Och jag har känt mig ensam.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen