Jazzhands

De kallar mig shadchen

snl-coffee-talk_lJag sadlar om och blir äktenskapsmäklerska. Här är mitt upplägg: man kommer till mig med krav och önskemål. (Gärna också något hembakat) Jag samlar informationen i en tummad läderpärm, antecknar lite i marginalen. Sedan letar jag lämplig kandidat som jag sedan presenterar.

Ser framför mig att jag har frodig figur, bylsiga klänningar och äter pretzels. Som Mike Myers “Coffee Talk”-dam. Shadchen kallas de inom judendomen tydligen, äktenskapsmäklerskorna. Jag vill bli en shadschen. Jag konverterar “för jobbets skull”. Jag har åtminstone tre kompisar som är “i behov” av mina tjänster.Vem är jag att förneka världen mer kärlek och ömhet?

Mina tjänster är efterfrågade.

Tja, så snart DN-vikariatet är slut så…

Etiketter None

 • Who, 3:47 pm June 15, 2009:

  Själv har jag haft funderingar på att etablera mig som “gråterska”.
  Har lätt för tårarna och tror nog att det går att skaka liv i det gamla yrket som gråterska – att hyra till lämpligt tillfälle när de behövs lite tårar.

  Sa Who

 • Who, 3:47 pm June 15, 2009:

  Själv har jag haft funderingar på att etablera mig som “gråterska”.
  Har lätt för tårarna och tror nog att det går att skaka liv i det gamla yrket som gråterska – att hyra till lämpligt tillfälle när de behövs lite tårar.

  Sa Who

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen