Jazzhands

Om jobbiga stämningar

Idag lyckades jag ofrivilligt bli vittne till en blinddate, eller något slags första möte. Stod utanför Åhléns och väntade. En man med skägg, och friluftig, senig stil kommer rusande fram till kvinnan bredvid mig. Han ställer sig snabbt lite för nära henne och säger “Är det du som är Marie?
Hon svarar ja, och han kramar henne. Hon är lite sen med att krama tillbaka så det hela blir aningen tafatt. Hon är nysminkad och klädd i blå kappa.

Jag ser på honom att han luktar illa. Lite så där unket, som folk som har ett äpple i ryggsäcken gör.

Jag ser att hon är besviken. Ganska så jättebesviken.
Jag ser att han inte är det. Tvärtom, han är supernöjd.
Den jobbiga stämningen som infinner sig är rätt så påtaglig.

Etiketter None

 • Daniel, 3:40 pm October 25, 2010:

  Blinddate? Han kanske bara varit “kreativ” i sin personlighetsbeskrivning på mötesplatsen.se…

 • Daniel, 3:40 pm October 25, 2010:

  Blinddate? Han kanske bara varit “kreativ” i sin personlighetsbeskrivning på mötesplatsen.se…

 • Flemming, 4:43 pm October 25, 2010:

  TV-programmet BIind Date var annars en favorit. Där de arrangerade bIind dates åt folk och följde dem, en tidig dokusåpa, kanske går fortfarande, men inte på nån kanal jag känner till. Det var inte sällan någon tyckte att en date gick fantastiskt (vanligtvis killen) och den andra att personen de dejtade var för jävlig.

  Min favorit annars, som jag minns, var en lite tjock svart kille som jobbade som trollerikonstnär. Han hade fått för sig att han också kunde förtrolla kvinnor genom att tala med dem i någon slags deklamerande, lätt sjungande stil. Hans dejt, en “kaxig svart kvinna”, var inte sen att ge honom en näsbränna: “Why the hell are you talking like you are reading out of a story book?!”, också var det slut på den daten.

 • Flemming, 4:43 pm October 25, 2010:

  TV-programmet BIind Date var annars en favorit. Där de arrangerade bIind dates åt folk och följde dem, en tidig dokusåpa, kanske går fortfarande, men inte på nån kanal jag känner till. Det var inte sällan någon tyckte att en date gick fantastiskt (vanligtvis killen) och den andra att personen de dejtade var för jävlig.

  Min favorit annars, som jag minns, var en lite tjock svart kille som jobbade som trollerikonstnär. Han hade fått för sig att han också kunde förtrolla kvinnor genom att tala med dem i någon slags deklamerande, lätt sjungande stil. Hans dejt, en “kaxig svart kvinna”, var inte sen att ge honom en näsbränna: “Why the hell are you talking like you are reading out of a story book?!”, också var det slut på den daten.

 • Jazzhands, 7:39 pm October 25, 2010:

  Har en blind date funkat någonsin? Konceptet i sig är ganska vanskligt.

 • Jazzhands, 7:39 pm October 25, 2010:

  Har en blind date funkat någonsin? Konceptet i sig är ganska vanskligt.

 • Flemming, 8:21 pm October 25, 2010:

  Ja mellan Bruce Willis och Kim Basinger.

 • Flemming, 8:21 pm October 25, 2010:

  Ja mellan Bruce Willis och Kim Basinger.

 • Anna, 10:27 pm October 25, 2010:

  Jag har varit på 3-4 blinddejter. Det är ytterst sällan det faller väl ut men det kan göra det.

  En kille jag gick ut och åt med snusade upp en halv dosa snus under den pågående middagen. De använda portionerna slängde han på marken bredvid vårt bord på uteserveringen där vi satt. Behöver jag säga att det inte blev någon fortsättning…

 • Anna, 10:27 pm October 25, 2010:

  Jag har varit på 3-4 blinddejter. Det är ytterst sällan det faller väl ut men det kan göra det.

  En kille jag gick ut och åt med snusade upp en halv dosa snus under den pågående middagen. De använda portionerna slängde han på marken bredvid vårt bord på uteserveringen där vi satt. Behöver jag säga att det inte blev någon fortsättning…

 • Caroline, 8:52 am October 26, 2010:

  Jag har varit på x antal spray-dates. Två har fallit ytterst väl ut men mörkertalet är vääääldigt stort. En kille luktade whiskey när han dök upp, han ursäktade sig också och sa att fotot på Spray date var tio år gammalt. Jotack. En annan sa “Fotot på Spray date är från innan jag la på mig några pannor”. Igen: jotack.

 • Caroline, 8:52 am October 26, 2010:

  Jag har varit på x antal spray-dates. Två har fallit ytterst väl ut men mörkertalet är vääääldigt stort. En kille luktade whiskey när han dök upp, han ursäktade sig också och sa att fotot på Spray date var tio år gammalt. Jotack. En annan sa “Fotot på Spray date är från innan jag la på mig några pannor”. Igen: jotack.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen