Jazzhands

Saker man inte ska prata om

Jag är periodare vad gäller böcker. Jag läser inte så mycket, egentligen. Jag sparar inte böcker heller, de är mer konsumtionsvaror som ska ges bort till vänner om de är bra, eller till Myrorna om de är dåliga.

Jag har upptäckt att detta är en känslig sak, ungefär som politik och Erotikmässan i Alvik. Hanteringen av böcker är ytterligare en sak man i mesta möjliga mån ska undvika att prata med folk om, man vet inte vilka känslor man rör upp. Svanktatueringar är ytterligare en sak. Man ska aldrig säga något om svanktatueringar, för man vet aldrig vad folk har prytt sin kropp med.

Om böcker då, så fick jag precis en totalt skruvad komplimang/förolämpning, som gick såhär:
“Du måste läsa jättemycket”
“Nej, det kan jag inte påstå”
“Men hur kan du hänga med så mycket då i allt som händer?”
“Händer var?”
“Kulturellt!”

Etiketter None

  • Flemming, 10:22 am November 1, 2010:

    Haha, jag har annars märkt att frågan “Har du läst den boken?” kan möta en viss ogillande min. Att behöva säga att man inte har läst en bok är lite jobbigt, lite grand oavsett vilken bok det är. Det funkar inte riktigt likadant för skivor eller filmer, utanför nördkretsar iallafall.

  • Flemming, 10:22 am November 1, 2010:

    Haha, jag har annars märkt att frågan “Har du läst den boken?” kan möta en viss ogillande min. Att behöva säga att man inte har läst en bok är lite jobbigt, lite grand oavsett vilken bok det är. Det funkar inte riktigt likadant för skivor eller filmer, utanför nördkretsar iallafall.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen