Jazzhands

STARKT MATERIAL!!!

STARK säsongspremiär av Bonde söker fru igår. Tillskriver detta…

a) hunkiga 20-something bonden som är “redo” att “skaffa familj”.
b) kameluppfödaren med nyflätat skägg som fällde tårar över breven från the ladies.

Castingen är, som alltid, oklanderlig. Några blyga med hederliga män i snygga, stickade tröjor som inte räds varken smuts eller hårt arbete. Blyga men raka och med mjuk blick. Ett och annat freak med distinktiva tänder men fantastisk utstrålning och “livglädje”. Och en hunk.

Hunken stod naturligtvis för den största responsen, han fick en säck med brev. Oklart dock om de tjejer som snabbt flimrade förbi via foton de skickat med verkligen fattar vad de svarat på. Nattklubbsposerande brudar, dagens outfit-brudar och en och annan som man misstänker förväxlar Bonde söker fru med Big Brother. Men vem är jag att döma? Nej, just det. Kanske är de trötta på småstadslivet/Båstad/Falkenberg eller var de nu befinner sig och längtar efter grisstians enkla tillvaro.

Men de stora känslorna stod kamelbonden Bengt för. En go och glad Peter Dahl/Cornelis-personlighet som blev så överväldigad av kvinnornas respons att han fällde en tår. Jag med. Denna härliga, levnadsglada man kommer jag följa i höst och jag vet att han kommer att värma onsdagskvällarna sådär som bara en tv4-castad person kan. När han sa “Det kommer att vara sommar länge, det kommer att vara evig sommar här på farmen” så sprack någonting i mig. Mogna människor med hopp om kärlek och längtan efter närhet, med en ärlig öppenhet och ömsinthet gör att jag går sönder. Bra där tv4. Bra där.

Etiketter None

 • mikebike, 8:22 am September 14, 2012:

  Ja. Det var svårt att inte röras. Man kunde ju inte annat än gilla dem allihop. Även om han med tänderna hade ett jobbigt exter för sig. Någon form av sörpelläte som jag tror att jag kommer bli tokig på om jag fortsätter titta. Men på det stora hela kändes det äkta, vilket känns smått unikt i tv4-sammanhang.

 • Jessica, 1:40 pm September 14, 2012:

  Nu är det nästan så jag önskar jag hade bättre tillgång till TV4. Nästan. Bonde Söker[…] låter som trevligt för att vara reality, “tävlings”-momentet till trots. Och castingen låter onekligen spot on.

  Beeb skämmer bort sina tittare med höjdare som Victorian Farm, Edwardian Farm, Wartime Farm, It’s Not Easy Being Green och Super Sizers (Jag är gay för Sue Perkins). Då blir man fort väldigt ointresserad av false jeopardy, meningslösa tävlingsmoment och deltagar-kattigheter. Det är ju så tröttsamt! Ibland vill man bara se folk samarbeta och ha trevligt, för guds skull. Den här veckan var höjdpunkten i Wartime Farm när Ruth byggde en koklåda och startade en fläsk-klubb med grannarna samt att pojkarna byggde en silo för att göra vinterfoder av sockerbetsblast. Jag satt klistrad. KLISTRAD.

  Det finns en anledning till att bokserier som Milly Molly Mandy och Det Lilla Huset på Prärien återtrycks då och då – det kommer alltid att finnas en stor minoritet som bara inte _orkar_ allt jävla drama. Kan man få läsa om att göra bakad potatis i glöden från löveldningen – eller glädjen i att få en kattunge? Kan man få sen en off beat men hysteriskt charmig experimentell antropolog göra äppelsylt med the Women’s Institute och bli exalterad över att koka grismat? Kan man få det, utan att bli snäst?

  Jag hoppas att Bengt levererar. För han kan vara Det Stora Svenska Teve-Hoppet den här hösten.

 • Jazzhands, 6:13 pm September 14, 2012:

  Han hipsterbonden med glasögonen hade något Karl-Bertil Jonssonskt över sig som jag ändå gillade.

  Men visst fan kapitulerar man när det rör sig om äkta (tv4-)känslor. Darrande knän (i bild!) och blyga leenden. Jag återfår livsglädjen när jag ser det. Är det inte The Simple Life du beskriver där, i Milly Molly Mandy-fantasin? Det tangerar ju. Tanken på den enkla kärleken, den raka och ärliga – LIKA RAK OCH ÄRLIG SOM YRKET/LIVET SOM BONDE!
  Typ.

  Och jag tycker att man kan få njuta ohämmat av den här typen av program som – ju faktiskt – hyllar kärleken och livets fyra årstider.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen