Jazzhands

Vaniljvindar

slo

Det är en otroligt vacker dag här vid kusten idag. Det luktar vanilj i hela staden. eller i alla fall någonting liknande – något sött, varmt, mjukt och optimistiskt. Jag ser collegetjejer med perfekt hy och killar med keps och hund.
Hela staden är inringad av höga, gröna kullar. Det känns – utan att jag vet hur – att kusten är nära. Igår kväll blåste det. Det var fortfarande varmt i luften, persiennerna bankade rytmiskt mot det halvöppna fönstret. Jag är inte orolig och varje gång jag konstaterar det tänker jag “hit men inte längre”. Jag vägrar undersöka den känslan närmare, komma på att jag visst borde vara orolig. Jag har anledning och dessutom är det ju så det brukar vara.
Nej, jag vägrar gå dit. Antagligen bryter jag ihop på flygplatsen och skickar hysteriska meddelanden men jag är inte där nu. Jag är här, i staden som luktar vanilj.

Etiketter None

 • Victoria, 11:32 am February 16, 2016:

  Jag är lite där du är, någon ny i mitt liv och jag gör och är och känner annorlunda och jag tänker så här; att vi ju vet att man ju inte är dömd att agera lika resten av livet. Att du är annorlunda nu än då, att den där vetskapen om att du inte dör av det ändå kanske finns där och lägger sig som bomull i själen på ngt vis.

 • Christel, 11:53 am February 16, 2016:

  En stad som doftar vanilj, med milda vindar och människor med perfekt hy och hundar, fan vad fint det låter. Där vill jag bo. Där, där livet inte är grått. Och med livet menar jag mest vädret och naturen, men jag vågar nästan sätta min högra hand på att livet inte kan vara grått i en sådan stad.

 • Jazzhands, 11:10 pm February 16, 2016:

  Kära Victoria, precis. Jag tror det har lika mycket med mig att göra som med honom. Alltså, det är inte bara så magiskt att HAN tar bort min oro – jag har också med saken att göra, det är jag medveten om. Och detta faktum äger jag.

  Kära Christel, det är faktiskt precis så icke-grått här. Vilket gör att det också vilar en liten bitterljuv smärta över det hela eftersom det är mer eller mindre till låns.

Add A New Comment!

© Jazzhands

Bloggportalen